Felhívás!

Kevesebben vonatoznak

Lucian Bode szállításügyi miniszter egy sajtóbeszámolójában úgy értékelte, a Román Államvasutak (CFR) személyszállítási bevételei 75 százalékkal csökkentek az utóbbi hetek során.

A koronavírus-járvány miatt a személyvonat-járatok csaknem egyharmadát leállították, felfüggesztették, ez szám szerint körülbelül 500 járatot jelent. Problémamentes időszakban a romániai vasúti személyszállítást 1760 vonatjárat szolgálja. A személyszállító vasúti hálózatnak körülbelül 20 százaléka van vegyes- vagy magántulajdonban, tehát az utasforgalom drasztikus csökkenése elsősorban az államnak okoz komolyabb veszteségeket.

Másabb a helyzet vasúti teherszállításnál, ahol körülbelül 10 százalékkal csökkent a hordozott árumennyiség, és az is főleg úgy, hogy már eleve kevesebb rakomány került a vagonokra, a járatok száma nem sokat változott. A romániai vasúti teherszállítás esetében az állami és vegyes vagy magán tulajdon körülbelül fele-fele arányú, a forgalomba jegyzett szerelvények száma 600 körül van.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 10., 10:56
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Hűha, a kutyafáját. Vajon ki gondolta volna, hogy ha kijárási tilalom van, akkor kevesebben vonatoznak?! Ezt ha nem írja meg az újság, akkor sosem tudom kilogikázni. Szóval: Köszi. Hasznos.