Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kelemen Schengenről: most olyan döntésre van szükség, amely a szolidaritást erősíti, és nem gyengíti

Kelemen Schengenről: most olyan döntésre van szükség, amely a szolidaritást erősíti, és nem gyengíti Románia

A schengeni csatlakozás kapcsán olyan politikai döntésre van szükség, amely erősíti az európai szolidaritást, nem pedig gyengíti – jelentette ki szerdán Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

Az RMDSZ elnöke Facebook-bejegyzésében rámutatott, az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsának csütörtöki ülésén – amelyen Románia schengeni csatlakozásáról is döntenek – Ausztria még használhatja a stratégiai tartózkodás eszközét.

„Ezzel nem akadályozná Románia schengeni csatlakozását, csupán annyi történne, hogy erre technikailag március végén kerülhetne sor. Ez természetesen azt feltételezi, hogy külön szavazás lesz minden országról, Románia csatlakozása pedig nem kötődik Bulgária csatlakozásához. Most nagy szükség van egy olyan politikai döntésre, amely a szolidaritást erősíti, és nem gyengíti” – fogalmazott.

Kelemen ismét hangsúlyozta, hogy Románia teljesítette a csatlakozás valamennyi technikai kritériumát.

„A schengeni csatlakozás Románia valamennyi állampolgárának, nekünk, romániai magyaroknak is érdekünk” – nyomatékosította.

forrás: Agerpres

fotó: Kelemen Hunor/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 8., 19:28
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ki az a „nekunk romaniai magyaroknak” ? Inkabb nektek az UDMR-nek ! Te csak beszelj a sajatjaid neveben ! Teged es partodat a romaniai magyarok gyulolnek, mert segg..alo vagy es megalkuvo, es soha nem a romaniai magyarok erdekeit kepviselted, hanem csak a sajatodat es a partodet !

 • User
  Dátum: 2022. december 9., 6:19
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Hunorka inkább foglalkozzon a választóival akiknek köszönheti, hogy most a Bukaresti parlamentbe oszthatja az észt.Hagyuk a Shengent meg egy kicsit.van sokkal fontosabb dolog is ennél.Ami most szép hazánkba a legfontosabb ,hogy a munkás embert fizetését meg emelni legalább 3000lejre,és ezt nem csak papíron hanem vigye is haza.