Hirdetés
Hirdetés

Az 5,1 százalékos indexáláson felül 7,4 százalékkal növelnék a 3000 lej alatti katonai nyugdíjakat

Az 5,1 százalékos indexáláson felül 7,4 százalékkal növelnék a 3000 lej alatti katonai nyugdíjakat Románia

Módosul az egyebek mellett a nyugdíjak jövő évi emelését is előíró sürgősségi rendelet tervezete – nyilatkozták szerdán kormányzati források.

Az egyik módosítás szerint a 3000 lej alatti katonai nyugdíjak az 5,1 százalékos indexáláson felül további 7,4 százalékkal nőnek 2023. január 1-jétől.

A tervezet azt is előírja, hogy a szintén 2023 elejétől esedékes 3000 lejes bruttó minimálbérből 200 lej adómentes lesz, a nyugdíjpont kiszámításánál azonban a teljes összeget figyelembe fogják venni.

Kormányzati források azt is elmondták, hogy ha az adóügyi módosításokról szóló 16-os sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvényt alaptörvénybe ütközőnek ítéli az alkotmánybíróság, az abba foglalt módosításokról elfogadnak egy másik rendeletet.

Értesülések szerint a kormány csütörtöki ülésén készül jóváhagyni a jövő évi állami költségvetés tervezetét, amely azután a parlamentbe kerül. A pártok pénteken, szombaton és vasárnap nyújthatják be módosító javaslataikat. A jövő hét első napjaiban megvitatják a tervezetet a szakbizottságokban, majd jövő csütörtökön a parlament plénuma is szavaz róla. 

forrás: Agerpres

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások