Hirdetés
Hirdetés

Feljelentették “magánutazásai” miatt az egészségügyi minisztert

Feljelentették “magánutazásai” miatt az egészségügyi minisztert Románia

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségnél (ANI) és a legfőbb ügyészségen is feljelentette Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője Alexandru Rafila egészségügyi minisztert a Kubában és más országokban tett “magánutazásai” miatt.

Az ellenzéki politikus szerdán a parlamentben a sajtónak elmondta, már október 26-án értesítette arról az ANI-t, hogy Alexandru Rafila jóváhagyta saját magának egy kubai és egy tel-avivi út költségeinek elszámolását. Megjegyezte, hogy a miniszter csak azért járt az izraeli fővárosban, hogy “találkozzon a barátaival az Egészségügyi Világszervezettől”. Közölte azt is, hogy Rafila “magánutazásainak” ügyében november 22-én a legfőbb ügyészségen is feljelentést tett.

Az USR képviselője szerint a törvény értelmében a tárcavezető nem írhatott alá miniszteri rendeletet a saját külföldi vagy belföldi utazásairól, ezt az alárendelt államtitkároknak kellett volna megtenniük.

Ungureanu azt hangoztatta, hogy Rafila közel 20 ezer eurós kárt okozott a költségvetésnek egy olyan “luxusutazással”, aminek semmilyen konkrét hozadéka nem volt a romániai páciensek számára, olyan körülmények között, hogy az egészségügy alulfinanszírozott, és az egészségbiztosítási pénztár nem tudja kifizetni a rákbetegek kezelési költségeit.

forrás: Agerpres

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások