Hirdetés
Hirdetés

Kelemen Hunor: első ránézésre elfogadhatónak tűnik a kormány

Kelemen Hunor: első ránézésre elfogadhatónak tűnik a kormány Románia

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök úgy nyilatkozott csütörtökön az Agerpres hírügynökségnek, hogy a Ludovic Orban által javasolt kabinet szerinte el tudja látni feladatait egy éven keresztül, de arra még nincs rálátása, hogy a leendő kormány jó lesz-e vagy sem.

Hirdetés
Hirdetés

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke azt mondta, a javasolt miniszteri lista nem tartogatott meglepetéseket, kivételt csak a regionális fejlesztési tárca képez, amelynek élére először Robert Sighiartău-t szánták. Kelemen szerint a parlament elé terjesztett listán szereplő csapat egy olyan kormány lesz, amellyel “lehet dolgozni egy éven keresztül”, de az értékeléshez meg kell várni, hogy ténylegesen munkához kezdjen a kabinet. “Első ránézésre elfogadhatónak tűnik a kormány. Munkatársaimmal jövő hét elején fogjuk kielemezni a leendő miniszterek listáját” – tette hozzá Kelemen.

Az RMDSZ elnöke ugyanakkor kifogásokat fogalmazott meg Bogdan Aurescu nevesítésével kapcsolatban. “Elegendő külpolitikai szakember van, találhattak volna az Adrian Năstase iskolájából külügybe visszatérő Bogdan Aurescunál kiegyensúlyozottabb embert is” – vélekedett Kelemen Hunor.

Azt is elmondta, kevés esélyt lát arra, hogy a parlament már az első körben bizalmat szavaz az Orban-kormányra.

“Ha Ponta és a Pro Románia nem támogatja a kormányt, és a PSD megmarad álláspontjánál, akkor nem túl nagyok a kormány esélyei, hogy átmegy az első próbálkozásra. De ez csak idő kérdése, előbb-utóbb meg fogja szavazni a parlament” – fejtette ki a szövetségi elnök.

Kelemen Hunor hozzáfűzte, várhatóan hétfőn dől el a Ludovic Orbannak felajánlott írásbeli megállapodás sorsa, amelynek alapján eldöntik, hogy támogatják-e vagy sem az új kormányt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 25., 9:16
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Ami ott nalatok, Romaniaba ami vegbemegy ,az mindennek nevezheto csak eppen politikanak nem. Abban az orszagban nincsenek sem partok, sem politikai ideologia. Az egesz csak egy nagy szabadkomuves szinjatek. Ott aztan mindegy ,hogy kire szavaztok, ezek mind egy helyrol vannak iranyitva. Ott a szabadkomuves maffia iranyit. Es ez alol nem mentes a magat magyar kissebbseg vedelmezoinek titulalo RMDSZ sem.