Felhívás!

Johannis együttérez a kulturális intézmények költségvetésének csökkentése ellen tiltakozó művészekkel

Johannis együttérez a kulturális intézmények költségvetésének csökkentése ellen tiltakozó művészekkel Románia

Klaus Johannis elnök a Facebookon közölte, hogy együttérez azokkal a művészekkel, akik a kulturális intézmények költségvetésének csökkentése ellen tiltakoznak.

“Együttérzek azokkal a művészekkel, akik a kulturális intézmények költségvetésének drasztikus csökkentése ellen tiltakoznak. Ahelyett, hogy örülnénk ennek a felbecsülhetetlen értékforrásnak, a csődtől kell megmentenünk a román kultúrát. A kultúra terén az inkompetens kormány miatt következett be a katasztrófa, a hamis számokra épített, országos szégyent jelentő költségvetés miatt. Most a kultúra utolsó helyre került, a románok más, jelentős célkitűzésével együtt” – olvasható az elnöki bejegyzésben.

Daniel Breaz kulturális és nemzeti önazonosságért felelős miniszter kijelentette, hogy ellenőrző bizottságot fog küldeni a Bukaresti Nemzeti Színházhoz, és megfontolt költekezésre kérte annak menedzserét, Ion Caramitrut.

Caramitru pénteken fejezte ki rosszallását amiatt, hogy későn fogadták el az általa vezetett intézmény költségvetését, és az összeget csak év közepén kapta meg a színház, akkor is kétmillió lejjel kevesebbet, mint amire számítottak. Ez azt jelenti, hogy 54 alkalmazottal nem tudják megújítani az új évadra a szerződéseket. Caramitru és a színház képviselői a szaktárca vezetőjétől és a miniszterelnöktől kértek kihallgatást az ügyben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.