Hirdetés
Hirdetés

Januártól csak az Euro 5 kibocsátási normát teljesítő motorkerékpárokat homologálják

Januártól csak az Euro 5 kibocsátási normát teljesítő motorkerékpárokat homologálják Románia

Január 1-je után csak az Euro 5 kibocsátási normát teljesítő motorkerékpárokat és robogókat homologálják – jelentette be az Európai Motorgyártók Szövetsége (ACEM), tájékoztat hétfői közleményében a Gépkocsigyártók és Importőrök Egyesülete (APIA).

Hirdetés
Hirdetés

További módosítás, hogy a konstruktőrök a hibák, valamint a kibocsátás-csökkentő rendszerek meghibásodásainak fokozott azonosítását és jelzését lehetővé tevő fedélzeti diagnosztikai rendszerrel (OBD) kell ellátniuk a motorokat – írja elő az ACEM.

Antonio Perlot, az ACEM főtitkára kifejtette: a környezetvédelem szempontjából az Euro 5-ös motorok az Euró 6-os gépkocsiknak felelnek meg.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 7., 11:25
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ohhh! Micsoda fordítás! – ” az Euro 5 kibocsátási normát teljesítő motorkerékpárokat és robogókat homologálják”.Nem jobb helyette a hagyják jóvá például? Csak kérdezem!

 • User
  Dátum: 2020. január 7., 12:59
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Idejében kellene ezt közölni, mert pl ha vki decemberben bevásárolt pár éves motorból az most mit csinál?! Atv is akad bőven vadi új/ menő ami e3 körüli normával rendelkezik! Az ilyenekkel mit szennyez 1 ember aki jó időben 20 hétvégén használja kedvencét?!😊