Felhívás!

Hét személy, köztük két gyermek vesztette életét egy Bákó megyében történt balesetben

Hét személy, köztük két gyermek vesztette életét egy Bákó megyében történt balesetben Románia

Hét személy vesztette életét vasárnap, a Bákót Egyedhalmával (Adjud) összekötő 2-es országúton, Răcăciuni település kijáratánál történt balesetben, amelyben személygépkocsi ütközött össze egy kisbusszal.

Az ütközés nyomán 5 felnőtt és 2 gyermek halt meg, öt személyt – 1 kiskorút és 4 felnőttet – pedig a bákói sürgősségi kórházba szállítottak – tájékoztatott Andrei Grecu őrnagy, a Bákó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.

A személygépkocsiban 5 személy ült: 2 felnőtt és 3 gyermek; a kisbuszban pedig 7 felnőtt.

A katasztrófavédelem szerint meghalt a személygépkocsiban ülő egyik felnőtt, illetve két gyermek és a mikrobuszban ülők közül négyen.

A Bákó megyei hatóságok vörös beavatkozási kódot rendeltek el. A helyszínre több mentőcsapat és katonai tűzoltócsapat szállt ki. A katasztrófavédelem Galac és Vrancea megyei egységeket is kiküldött, valamint egy SMURD-helikoptert is bevetnek.

FRISSÍTÉS: Az öt sérült közül kettőnek súlyos az állapota

Súlyos állapotban van a Bákó megyei Răcăciuni település kijáratánál vasárnap reggel történt közúti baleset két sérültje, egy gyermek és egy felnőtt – tájékoztatott Mirela Romaneţ, a bákói megyei sürgősségi kórház szóvivője.

A felnőtt páciens műtés alatt áll a sebészeti osztályon. A 15 éves kiskorú állapota pedig nagyon súlyos: medencecsonttörést, léprepedést, combcsonttörést állapítottak meg nála, vérnyomása rendkívül alacsony – mondta el a szóvivő.

A másik három sérült – két felnőtt és egy gyermek – állapota kevésbé súlyos, mindhárman eszméletüknél vannak, a kórház sebészeti, illetve gyermeksebészeti osztályán fekszenek. A 3 éves gyermeket enyhébb fejsérüléssel, mellkasi-hasüregi zúzódásokkal és horzsolásokkal utalták be.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.