Felhívás!

A beoltatlanokat érintő esetleges korlátozások ellen tüntettek Bukarestben

A beoltatlanokat érintő esetleges korlátozások ellen tüntettek Bukarestben Románia

Mintegy 200 személy tüntet szombat este a bukaresti Egyetem (Universităţii) téren a koronavírus ellen be nem oltott személyekkel szembeni esetleges korlátozó intézkedések bevezetése ellen.

A tüntetők a következő rigmusokat skandálják: “Harcolunk, harcolunk, harcolunk és győzünk!”, “Szabadságot!”, “Nem oltatjuk be magunkat!”, “Gyertek ki az utcára!”, “Le a kormánnyal!”, “Le az árulókkal!”.

Az egyik résztvevő arra buzdította az állampolgárokat, hogy nyújtsanak be bűnvádi panaszt azon munkáltatók ellen, akik menesztik őket állásukból, mert nem oltatták be magukat koronavírus ellen.

Egy másik tüntető, egy nő, elmondta, hogy panaszt fog benyújtani a diszkriminációellenes tanácshoz, mert az alkotmány kimondja, hogy mindannyian egyenlők vagyunk a törvény előtt. Azt mondta, a hatóságok ravaszul megpróbálják manipulálni az embereket, azt hazudva, hogy “aki nem oltatja be magát, nem lesz mit keresnie a bevásárlóközpontokban, színházakban vagy más intézményekben (…) Ez pedig megfélemlítés” – fejtette ki.

A tüntetésen jelen volt Diana Şoşoacă szenátor és George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke is.

“Azon románok mellett állunk, akik nem akarják, hogy az oltás kötelezővé váljon” – írta Simion Facebook-oldalán.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások