Felhívás!

Gyorsított eljárással tárgyalja a képviselőház az energiadrágulás kompenzálásáról szóló rendeletet

Gyorsított eljárással tárgyalja a képviselőház az energiadrágulás kompenzálásáról szóló rendeletet Románia

Október 27-én, szerdán tárgyalja a képviselőház plénuma az energiadrágulás kompenzálásáról szóló sürgősségi kormányrendelet jóváhagyó törvénytervezetet, a szakbizottságok kedden vitatják meg a jogszabályt.

A törvény gyorsított eljárású tárgyalását Alfred Simonis, a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőházi frakcióvezetője kérte hétfőn annak érdekében, hogy a plénum még ezen a héten elfogadhassa és az államfő november elsejéig kihirdethesse.

A politikus parlamenti felszólalásában arra hivatkozott, az áram és a földgáz megdrágult, és a tervezetet mielőbb el kell fogadni, hogy “az árnövekedéssel megbirkózni képtelen” fogyasztók állami támogatásban részesüljenek.

Florin Roman ügyvivő házelnök közölte, hogy mivel egyetlen képviselő sem ellenezte Alfred Simonis kérését, az indítványt elfogadottnak tekinti. Egyben felkérte az illetékes szakbizottságokat, hogy kedden reggel lássanak neki a tervezet megvitatásának.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség képviselőházi frakciója a PSD frakcióvezetőjével azonos kéréssel fordult hétfőn a házbizottsághoz, amit a testület elfogadott.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.