Felhívás!

Ezen a héten még hűvösebb lesz, de novembertől felmelegedés várható

Ezen a héten még hűvösebb lesz, de novembertől felmelegedés várható Életmód

A hónap végéig hideg idő várható, a sokéves átlagnál alacsonyabb hőmérsékleti értékekkel, ám november 1. és 4. között felmelegedés lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat október 25. és november 7. közötti időszakra vonatkozó, hétfőn közzétett előrejelzéséből.

Erdélyben október 30-ig tart a hideg idő, átlagban 11-14 fokos csúcshőmérséklettel és fagypont közeli minimumokkal. Ezután felmelegedés várható, november 1-4. között a csúcshőmérséklet átlagértéke eléri a 17-18 fokot, a minimumoké pedig az 5-7 fokot. November 5-től újabb lehűlés következik, a csúcshőmérséklet átlagértéke a sokéves átlagnak megfelelő 10-11 fokra, a minimumoké 2-3 fokra csökken. A következő kéthetes időszak első hetében derűs időre lehet számítani, a második héten elsősorban november 4-7. között várhatók gyenge esők.

A hegyekben október 25-29. között átlagban legtöbb 6-8 fokos csúcshőmérséklet várható. Ezután enyhe felmelegedés következik, október 30. és november 2. között a csúcshőmérséklet átlaga 10-11 fokra nő, majd november 7-re 4-5 fokra csökken. Október 25-28. között és november 7-én a minimális hőmérsékleti értékek átlaga -3 és -1 fok között, a többi éjszakán pedig 1 és 4 fok között alakul. A hegyekben a következő kéthetes időszak első hetében derűs időre lehet számítani, a második héten elsősorban november 4-7. között várhatók gyenge esők.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.