Hirdetés
Hirdetés

Gheorghe Dincă szórólapokat osztogatott, hogy megtalálja a nőt, akivel rendbe teheti életét

Gheorghe Dincă szórólapokat osztogatott, hogy megtalálja a nőt, akivel rendbe teheti életét Románia

Gheorghe Dincă szórólapokat osztogatott, amelyeken keresett egy nőt, aki rendbe tegye életét – derül ki a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) által összeállított vádiratból, amelyben nyolc bűncselekmény elkövetésével vádolják a caracali gyilkosságok feltételezett elkövetőjét.

Hirdetés
Hirdetés

Az ügyészek szerint Dincă párkereső hirdetéseket tett közzé az országban, arra törekedve, hogy életkorához közeli nőt találjon, akivel újrakezdheti az életét Caracaltól távol, valahol a hegyekben.

A vádirat szerint Dincă a társadalomtól elszigetelten élt Caracalon, szüleitől örökölt házában, felesége csak néha, főleg ünnepek körül látogatta, de rendszeresen küldött pénzt, hogy segítsen a férfin.

Dincă, aki korábban több évig Vicenzában (Olaszország) dolgozott, vas és színesfém anyagok gyűjtésével, feldolgozásával és autóalkatrészek javításával foglalkozott, amelyeket a megye ószerein és vásárain értékesített.

Az ügyészek szerint Dincă gyakran kért meg nőket, hogy segítsenek neki a háztartásban, de ezek az esetek előbb-utóbb azzal végződtek, hogy pénzt adott nekik, hogy lefeküdjenek vele.

A vádhatóság szerint Dincă 2017-ben jutott arra az elhatározásra, hogy változtat eddigi életmódján, és arra törekedett, hogy életkorához közeli nőt találjon, akivel Caracaltól távol újrakezdheti az életét.

Családja tudta nélkül vásárolt egy Renault Megane személygépkocsit, amellyel az országot járta, és párkereső szórólapokat osztogatott. Vásárolt egy laptopot is, amelyen a lakás- és telekadásvétellel kapcsolatos hirdetéseket tanulmányozta.

Az ügyészek szerint mindeközben nem változott Dincă hozzáállása: teljes egészében elvesztette a nők iránti tiszteletét, és pusztán a szexuális élvezet tárgyának tekintette őket.

A vádirat szerint Dincă valóságos börtönné alakította caracali házát: befalazta egyik szoba ablakait, betett egy falhoz hegesztett fémkeretes ágyat, amelyen láncokkal lehetett mozgásképtelenné tenni az áldozatokat. Pincéjében fémkampók voltak a falban, amelyek szintén rögzítésre szolgáltak. Kapuját zárva tartotta, csak néhány személy ismerte, hogy miként kell kopogni rajta, hogy kinyissa, köztük Ştefan Risipiţeanu, aki ellen nemi erőszak elkövetésének gyanújával emeltek vádat a caracali ügyben. Ugyanakkor úgy módosította autóját is, hogy a hátsó ülésről sem az ajtókat, sem az ablakokat ne lehessen kinyitni.

A vádhatóság azt állítja: Dincă, miután megerőszakolta az áprilisban eltűnt Luiza Melencut, szó szerint agyonverte az ágyhoz láncolt lányt, majd lepedőbe csavarva beleállította abba a kétszáz literes fémhordóba, amelyet korábban arra használt, hogy a fémeket (alumínium/réz) elválassza a hulladékokban található többi anyagtól, és porrá égette a holttestet, a hamuban maradt csontdarabokat pedig egy fadarabbal zúzta szét.

Az ügyészek szerint Dincă elmesélte egy cellatársának, hogy előbb az Oltba akarta dobni a holttestet, de meggondolta magát, és inkább elégette a hordóban.

A caracali gyilkosságok gyanúsítottját, Gheorghe Dincát Alexandra Măceşanu és Luiza Melencu meggyilkolása miatt állították bíróság elé. A DIICOT nyolc bűncselekmény – embercsempészés, kiskorúcsempészés, kétszeres nemi erőszak és kétszeres minősített gyilkosság, valamint holttest- vagy sírgyalázás – elkövetésének gyanújával emelt vádat ellene.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások