Hirdetés
Hirdetés

Generátorokat és fűtőberendezéseket kérnek az önkormányzatoktól Ukrajna számára

Generátorokat és fűtőberendezéseket kérnek az önkormányzatoktól Ukrajna számára Románia

A Romániai Nagyvárosok Egyesülete felhívást intézett a helyi önkormányzatokhoz, hogy generátorokat és fűtőberendezéseket küldjenek Ukrajnának.

Keddi közleményükben az egyesület képviselői azt írják, a háború sújtotta Ukrajnában a villamosenergia-hálózat jelenleg csak a fogyasztás 70%-át fedezi, így emberek milliói maradnak áram és melegvíz nélkül a nagyon hideg időben. Ezért arra kérik a helyi hatóságokat, hogy csatlakozzanak az európai szintű kezdeményezéshez, és küldjenek generátorokat és bármilyen típusú fűtőberendezést az ukrán lakosságnak.

Az Emil Boc kolozsvári polgármester által vezetett szervezet ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy az ukrán hatóságoknak kisbuszokra és buszokra van szükségük az iskolások és alkalmazottak szállításához a tél idejére.

A Romániai Nagyvárosok Egyesülete azt írja, az Ukrajna túléléséhez szükséges források biztosításához az Európai Unió valamennyi helyi és központi hatóságának közös erőfeszítésére van szükség. ‘Meggyőződésünk, hogy a romániai önkormányzatok továbbra is szolidárisak maradnak, hajlandóak lesznek támogatni egy igaz ügyet, és hisszük, hogy felhívásunk nyomán ismét megmutatkozik a helyi közösségek ereje’ – olvasható a felhívásban.

forrás: Agerpres

fotó: pexels.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 21., 10:12
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Küldünk generátor ukrajnanak,de előtte el küldjük azt a videót amin a képviselő asszony kutyakhozz hasonlitsa a magyarokat,és mellé csatolják meg a képet a középső ujunkrol.Akinek háború kellet az menjen és vilagitson a sötétbe

 • User
  Dátum: 2022. december 21., 13:06
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ha elküldenénk vagy 100 hozzászólást innen, a Véleményfalról, amely a románokat minden mocsoknak mondja, pontosabb és teljesebb lenne a kép. Az éremnek két oldala van ugyanis.

 • User
  Dátum: 2022. december 21., 18:31
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ez olyan ,hogy megsimogatod a kutyát aztán megharap.Semmi sem elég nekik mert olyan nagy a korrupció ,hogy több mint felét bárminek ellopják.A határon most is ,tarifa’ van .

 • User
  Dátum: 2022. december 22., 21:44
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Azon nyomban küldjük nektek épp az 1500 – 2000 lejes fizubol nem biztos, hogy mostani karácsonyra oda fog érni, bocsika előre is és utóljára is.