Hirdetés
Hirdetés

Közel egymillió személy lépte át Románia államhatárát a hétvégén

Közel egymillió személy lépte át Románia államhatárát a hétvégén Románia

Közel egymillió személy lépte át Románia államhatárát az elmúlt hétvégén, a legforgalmasabb a Magyarországgal közös határszakasz volt, ahol megközelítőleg 455.000 személy jelentkezett határellenőrzésre 155.000 járművel a be- és kilépőoldalon.

A határrendészet keddi közleménye szerint december 16-19. között körülbelül 945.000 román és külföldi állampolgár lépte át Románia államhatárát az elmúlt 24 órában a be- és kilépő oldalon, több mint 265.000 járművel. A belépőoldalon több mint 640.000 személyt és 172.000 járművet regisztráltak.

A legforgalmasabb a nagylaki autópálya-határátkelő volt, ahol megközelítőleg 194.000 személy jelentkezett ellenőrzésre a be- illetve kilépő oldalon. A fővárosi Henri Coandă repülőtéren 130.000 személy esett át határellenőrzésen.

A határrendészet közleményében hangsúlyozta, hogy az ünnepek közeledtével megnövekedett a határforgalom, de intézkedtek a várakozási idő csökkentéséről, naponta több mint 3800 határrendőr volt szolgálatban az elmúlt időszakban.

A határátkelők teljes kapacitáson működtek, és szükség esetén bővítették a be- és kilépő sávok számát.

A határrendészet azt tanácsolja a Romániába érkező vagy távozni kívánó személyeknek, hogy ellenőrizzék a határforgalmat a hatóság honlapján (http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/) elérhető online alkalmazás segítségével.

forrás: Agerpres

fotó: Rosta Tibor/MTI

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük