Felhívás!

FRISSÍTÉS: Románia hétfőtől a “sárga övezetbe” tartozik a koronavírus-fertőzések szempontjából

FRISSÍTÉS: Románia hétfőtől a “sárga övezetbe” tartozik a koronavírus-fertőzések szempontjából Románia

Ismét frissült azon országok listája, amelyekben a COVID-19 vírussal fertőzött személyek száma meghaladja az 500-at, így az ezekből hazatérő román állampolgároknak kötelező módon lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk 14 napra.

A hétvégén aktualizált és az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) honlapján közzétett listára felkerült Chile, Lengyelország, Görögország, Törökország, Pakisztán, Ecuador és Finnország, Szaúd-Arábia, Indonézia és Izland is.

FRISSÍTÉS: Románia is a “sárga övezetbe” tartozik hétfőtől

Románia ezután a “sárga övezetbe” tartozik a koronavírus-fertőzések szempontjából, miután az új vírussal megfertőzöttek száma meghaladta hétfőn az ötszázas küszöbértéket.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport összesítése szerint hétfőn 576 koronavírus-fertőzöttet tartottak számon az országban.

Az érvényben lévő rendelkezések szerint azok a személyek, akik az úgynevezett “sárga övezetből”, azaz olyan országból jönnek, ahol a fertőzöttek száma meghaladja az ötszázat, 14 napos lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk.

A sárga övezetnek nyilvánított országok teljes listája az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) honlapja szerint: Szaúd-Arábia, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kanada, Csehország, Chile, Dél-Korea (azon országrész, amely nem áll karantén alatt), Dánia, Ecuador, Svájc, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Indonézia, Írország, Izland, Izrael, Japán, Nagy-Britannia, Malajzia, Norvégia, Hollandia, Pakisztán, Lengyelország, Portugália, Kína (az az országrész, amely nem áll karantén alatt), Spanyolország, Amerikai Egyesült Államok, Svédország, Törökország.

A vörös övezethez tartozó államok – amelyek esetében karanténba vonulás szükséges – a következők: Kína (Hupej tartomány), Olaszország, Dél-Korea (Daegu város és Cseongdo régió) és Irán.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.