Felhívás!

Frissítették a járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét

Frissítették a járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét Románia

Frissítette az országos közegészségügyi intézet (INSP) a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét. A listán szereplő államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk.

Az új lista, amelyen 32 ország szerepel, csütörtöktől lép hatályba. A múlt héten elfogadott listán még 49 állam szerepelt.

A következő országok tartoznak a sárga zónába: Andorra, Izrael, Montenegró, Csehország, Francia Polinézia, Guam, Argentína, Belgium, Bahrein, Hollandia, Bahama-szigetek, Aruba, Gibraltár, Spanyolország, Costa Rica, Franciaország, Moldovai Köztársaság, Nagy-Britannia, Izland, Puerto Rico, Karibi Hollandia, Örményország, Libanon, Zöld-foki Köztársaság, Panamai Köztársaság, Szlovákia, Egyesült Államok, Kolumbia, Kuvait, Brazilía, Málta, Omán.

A fenti országokból érkezők otthonukban, egy általuk bejelentett helyen vagy a hatóságok által kijelölt helyiségben tölthetik le a 14 napos karantént. Azok, akik a 8. napon elvégeznek egy koronavírustesztet, amelynek eredménye negatív, 10 nap után elhagyhatják a karantént.

Mentesülnek a karanténkötelezettség alól azok, akik három napnál (72 óra) rövidebb ideig maradnak Romániában, felmutatnak egy 48 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet és nincsenek tüneteik.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.