Hirdetés
Hirdetés

Források: vita a kormányban a maszkok viselésére vonatkozó szabályok miatt

Források: vita a kormányban a maszkok viselésére vonatkozó szabályok miatt Románia

Még nem tették közzé a Hivatalos Közlönyben az egészségügyi minisztérium és a belügyminisztérium által kidolgozott közös rendeletet, amely meghatározza a védőmaszk viselésének körülményeit és a kivételeiket, pedig csaknem 48 óra telt el Nelu Tătaru erre vonatkozó bejelentése óta. A Hivatalos Közlönyben való közzététel nélkül a hatóságok által közölt intézkedések nem alkalmazhatók.

Hirdetés
Hirdetés

A Digi24 kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Ludovic Orban miniszterelnök nem értett egyet a rendeletben említett, a védőmaszkok viselésére vonatkozó kivételekkel, ezért az intézkedéseket újból megvitatják.

Az egészségügyi miniszter által szerdán bejelentett rendelet számos kivételt tartalmaz a védőmaszk viselése tekintetében:

 • A munkavállaló egyedül van az irodában, vagy legalább 2 méterre van az irodában lévő többi személytől, feltéve, hogy a helyiséget két óránként szellőztetik és a felületeket fertőtlenítik,
 • A személy olyan betegségben szenved, amelyek légzési nehézségeket okoznak,
 • A személy intenzív fizikai tevékenységet végez és/vagy nehezített munkakörülmények között (magas hőmérséklet, magas páratartalom stb.) dolgozik,
 • Tv-műsorvezetők és vendégeik, feltéve, hogy betartják a személyek közötti 3 méteres távolságot,
 • Nyilvános előadók, feltéve, ha betartják a 3 méter távolságot
 • Diákok/hallgatók az órák alatt, ha a megfelelő távolságot betartják
 • 5 év alatti gyermekek

A kormányzati források szerint Ludovic Orban kormányfő nem ért egyet a Marcel Vela és Nelu Tătaru által aláírt rendeletben bevezetett néhány kivétellel, ezért majdnem két nappal a bejelentés után sem tették közzé a Hivatalos Közlönyben az intézkedéseket. A kihirdetésig a védőmaszk viselésére, az epidemiológiai vizsgálatra (lázmérés) és a kötelező kézfertőtlenítésre vonatkozó intézkedések nem lépnek hatályba.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 22., 15:50
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Kiadnak egy rendeletet. Mi , lassan birkak modjara, ertelmezzuk , megjegyezzuk , tudatositjuk magunkban, aztan naponta valtoztatnak rajta. Igaz , ebben a nagy osszevisszasagban konnyebb a buntetes mert a rendor lehet mar tudja azt , amit mi meg nem. Koltoi kerdes : ki a hulye? A kormany vagy mi ….birkak ?