Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ma ünnepelné 340. születésnapját az NMG

Ma ünnepelné 340. születésnapját az NMG Kovászna megye

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum ma ünnepelné a tanintézmény fennállásának 340. évfordulóját. Erre a jeles alkalomra különleges programsorozattal készültek a tanárok és diákok, de a kialakult helyzet miatt ez sajnos elmarad. Az iskola igazgatója, Bejan András Facebook-oldalán szólt a diákokhoz, szülőkhöz, tanárkollégáihoz.

Hirdetés
Hirdetés

„Ma ünnepelni kellene. Iskolánk fennállásának 340. évfordulóját. Ma ünnep van. Igen, bármennyire furcsa is lenne, higgyétek el: ma ünnep van a Nagy Mózesben. Nem látszik?? Nem hallható?? Nem volt ma reggel tolongás, zsúfolt jövés-menés?? Nem így terveztük, ahogy történt.” – kezdte bejegyezését az igazgató.

Hozzátette, hogy a diákokkal, szülőkkel, vendégekkel és meghívottakkal hosszú, vidám, mégis komoly ünnepség-sorozatot álmodtak meg, díszműsorral, sok zenével, fáklyás felvonulással, az új díszterem avatásával, és végül a végzősök ballagásával.

„Mi lehet a 340 év üzenete? Az, hogy megmaradásunk esélye a múlthoz és a mély, igazi értékekhez való kötődés. Az iskola csak így lesz fellegvár, a pedagógus pedig olyan értékőrző, aki az élet labirintusában a holnap ígéretének hitét ébreszti diákjaiban.” – emelte ki Bejan.

Bejegyzésében felhívta a figyelmet, hogy a mai napon olyan videókat osztanak meg, amelyek az iskola történetéről, ünnepeiről, életéről szólnak.

Végül köszönetet mondott mindenkinek, aki segített megálmodni az elmaradt ünnepséget, illetve ígéretet tett, miszerint amint lehetővé válik, bepótolják az ünneplést.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük