Felhívás!

Fogadják el a törvényt!

Fogadják el a törvényt! Románia

Átiratban kéri az orvosi kamara a képviselőház tagjait az oltástörvény mielőbbi elfogadására, írja az Agerpres.

 

A Romániai Orvosi Kamara közleményben emlékeztet, az oltások bevezetése döntő hatással volt a fertőző betegségek okozta elhalálozások számának csökkenésére és az életesélyek javulására. Évente hárommillió életet mentenek meg az oltások, teszik hozzá az aláírók. Az átirat szerint a gyermekek jogaihoz tartozik az oltáshoz való jog, ezért felelősséget kell vállalniuk a hatóságoknak, az orvosoknak, de a gyermekek törvényes képviselőinek is.

„Az orvosi kamarának az a célja, hogy e felelősségvállalás eredményeként védetté váljon mind a gyermekek, mind a felnőttek élete” – olvasható a közleményben, amely szerint a jogszabálynak tiszteletben kell tartania egyrészt az orvosok szakmai alapelveit, másrészt az alkotmányos jogokat, de azokat a nemzetközi megállapodásokat is, amelyekhez Románia csatlakozott.

A szakmai testület szerint a jelenleg az alsóház asztalán lévő törvénytervezethez olyan módosító javaslatokat is csatoltak, amelyek lényegesen megváltoztatnák a jogszabály megalkotásakor figyelembe vett alapelveket, és negatívan befolyásolhatják a törvény gyakorlatba ültetését, súlyos csapást mérve ezzel a közegészségre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.