Hirdetés
Hirdetés

Florin Iordache: Helytelen, hogy Románia schengeni csatlakozását az MCV-hez kötik

Florin Iordache: Helytelen, hogy Románia schengeni csatlakozását az MCV-hez kötik Románia

Helytelennek tartja Florin Iordache szociáldemokrata párti képviselő, az alsóház alelnöke, hogy Románia schengeni-övezethez való csatlakozását az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) kitételeinek teljesítéséhez kötik, mint ahogy azt is, hogy Romániát Bulgária mögé sorolták.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője Gyulafehérváron tett pénteki látogatásakor azt mondta, Románia valójában teljesíti a schengeni-övezethez való felzárkózás feltételeit, és politikai indítéka van annak, hogy az MCV-hez kötik ezt. A politikai indítékok Iordache szerint abban gyökereznek, hogy az Európai Unióban túlsúlyban vannak a jobboldali pártok, míg a romániai nagyobbik kormánypárt baloldali. “A kormánypárt látványos eredményeket ért el, amely irigységgel tölthet el sok európai kollégát, mert Románia jelentős előrelépéseket tett az utóbbi időszakban” – jelentette ki a honatya.

Hirdetés
Hirdetés

“Nézzenek csak utána, mekkora korrupció van Bulgáriában, és ezzel együtt Romániát Bulgária mögé sorolták, ami helytelen. Ezért mondom azt, hogy ez egy kimondottan politikai jelentés, ahelyett, hogy kimondottan jogi lenne” – mondta Florin Iordache az újságíróknak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük