Hirdetés
Hirdetés

Aláírta Johannis Ecaterina Andronescu tanügyminiszteri kinevezését

Aláírta Johannis Ecaterina Andronescu tanügyminiszteri kinevezését Románia

Aláírta pénteken Klaus Johannis államfő az Ecaterina Andronescu tanügyminiszteri tisztségbe való kinevezését – közölte az Államelnöki Hivatal.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége kedden ellenszavazat nélkül döntötte el, hogy Ecaterina Andronescut javasolja az oktatási tárca élére.

Ugyanazon a napon Klaus Johannis államfő azonban úgy nyilatkozott, Az Ecaterina Andronescu oktatási miniszterré való kinevezésére vonatkozó javaslat áttanulmányozása “kicsit tovább eltart majd”. Johannis hozzátette, egy korábbi beszélgetésük alkalmával Andronescu azt mondta, nem kíván oktatási miniszter lenni, mert nem látja jónak a helyzetet. “Nagy meglepetéssel értesültem, hogy őt javasolták a tisztségre. Eltart majd egy kicsit, amíg világossá válik számomra, hogy ő akarta-e ezt vagy a párt kívánja így” – nyomatékosította kedden az államelnök.

Hirdetés
Hirdetés

Ecaterina Andronescu a szeptemberben lemondott Valentin Popa helyét foglalja el a tanügyi tárca élén.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. november 17., 7:01
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Nem o akarta es nem is a part a kinevezeset,kedves Klaus Johannis ur,hanem a szabadkomuves hatterhatalom akarta igy,melynek On is,es Ecaterina Andronescu is tagja.Csak azt nem ertjuk,hogy minek ez a szinjatek,hogy onok “opozicioban” vannak kedves Elnok Ur,mikor ugyanugy tagjai a szabadkomuvessegnek a liberalis part es a tobbi is mint a PSD.Es On is kedves Elnok Ur.A szabadkomuvesek listajat (aki nem hisz nekem) az megnezheti es meggyozodhet rola,ha beuti a Google keresobe romanul,hogy “Lista masonilor din Romania”.Ezt az orszagot sajnos mar veglegesen es visszafordithatatlanul behalozta a rakfene.Ezert van ilyen “jo” elet ebben az orszagban,es ezert hunynak szemet a hatosagi szervek az orszag kirablasat iranyito szabadkomuvesseg felett.Mert a hatosagi szerveket is ezek iranyitjak!

 • User
  Dátum: 2018. november 17., 21:36
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Kinevezhetik szent Habakukkot is ,az oktatás annyira el van rontva mint …Nyugaton az állami iskolákban-szemtelen,érdektelen diákok,motiválatlan elnyűtt /uzat/tanárok/ ezért kapnak egy kis pénzt is tehát valós!, akik csak a borsót hányják a falra ,basáskodó tanfelügyelőség ,mint 1989 előtt ….féltik a posztjukat ,a kommunikáció PC a köbön…ez sajnos általános, nagyon kevés kivétel van,Miért is menne jól a gépezet,ha a fogaskerekekben alig van fog?Nem kell feltalálni a tyúkxban a fehérséget,ott van Japán,Szingapúr ,Dél Korea,Finnország,sőt Kína is példát lehetne venni! Első feltétel a REND és FEGYELEM ,a többi jön magától.