Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Figyelik a benzinárat

Figyelik a benzinárat Románia

Sikeresnek mondható a romániai Versenytanács kezdeményezésére létrehozott honlap, amely a benzin és gázolaj árairól tájékoztatja folyamatosan az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés

A július eleji indulástól kezdve több mint 62 ezren látogatták az árkövetőt, de a keresések száma ennek többszöröse. Interneten több mint 29 ezer a bejelentkezők száma, a mobiltelefonos Android szolgáltatás révén pedig közel 27 ezer. A legtöbb bejelentkezést jegyezték Romániából, régiók szerint Bukarestből és a Bánságból. Életkor alapján a 25-34 évesek érdeklődtek legtöbbször, a második helyen a 35-44 éves korosztály állt.
Az első hetekben a legtöbben a standard benzin és gázolaj áraira voltak kíváncsiak különböző helyszíneken és töltőállomásokon. Szintén jelentős azoknak a száma, akik a premium benzin és premium gázolaj árajánlatait, árváltozásait keresték. Az üzemanyag-ártájékoztatókhoz ez ideig az OMV, a Petrom, a Mol, a Rompetrol, a Lukoil, a Socar és a Gazprom töltőállomások hálózatai csatlakoztak, de nem kizárt, hogy a lista bővül független szolgáltatókkal, eladókkal.
Az internetes árkövetőt először – jobbára kísérleti jelleggel – bukaresti és Ilfov megyei áruházak kereskedelmi árajánlatainak követésére vezették be, a szabadpiaci szolgáltatás továbbfejlesztése a benzinár-követő.

Hírmondó (B.L.)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük