Felhívás!

Fifor: láthatóvá vált az ellenzék igazi arca

Fifor: láthatóvá vált az ellenzék igazi arca Románia

Miután Viorica Dăncilă kormányfő közzétette a polgárok jólétére vonatkozó paktumjavaslatát, láthatóvá vált az ellenzék igazi arca – véli Mihai Fifor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára.

“Johannis, Băsescu, Barna, a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Népi Mozgalom Párt (PMP) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) azt állítja, hogy vagy a paktum nem jó, vagy nem vették komolyan, mintha a román polgárok jövedelme és adói nem tartoznának a komoly dolgok közé. Egyszerűen nem akarják aláírni, megerősítve ezzel azt, amit mi már régóta mondunk, hogy ha kormányra kerülnek, akkor vége a nyugdíjak és bérek emelésének, vége mikrovállalkozások 1%-os adózásának, vége az önálló tevékenységekre kivetett alacsony adókulcsnak, vége az új vállalkozásokat finanszírozó Start-up Nation programnak” – sorolta hétfői Facebook-bejegyzésében Fifor.

Szerinte, ha az ellenzék hatalomra kerül, akkor Románia visszatér “a megszorítások sötét korszakába”.

Viorica Dăncilă miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy a román polgárok jólétéről szóló országos paktum aláírását javasolja a parlamenti pártoknak, amelynek politikai garanciaként kellene szolgálnia a következő időszak életszínvonalának emelésére.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.