Felhívás!

Az állampolgárok jólétét biztosító szerződést javasol Viorica Dăncilă a parlamenti pártoknak

Az állampolgárok jólétét biztosító szerződést javasol Viorica Dăncilă a parlamenti pártoknak Románia

A román állampolgárok jólétét biztosító szerződést javasol a parlamenti pártoknak Viorica Dăncilă kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Dăncilă szerint az utóbbi időben egy sor paktumra és szerződésre felszólító javaslat jelent meg, de ezek egyikének sincs hatása az emberek életére. “Egyiket sem a román állampolgárok jóléte, az életszínvonal emelése érdekében találták ki. Én most egy olyan paktumot javasolok, amely az állampolgárokért van, a jólétüket tartja szem előtt, az egyetlen egyezményt, amelyet a romániai politikai erőknek érdemes megkötniük” – írta Dăncilă pénteki Facebook-bejegyzésében.

A kormányfő szerint a paktum politikai garancia kell hogy legyen arra, hogy a románok életszínvonala emelkedni fog az elkövetkező időszakban.

“Azt akarom, hogy a románok egy minimális biztosítékot kapjanak a politikai osztálytól arra, hogy nem fogják fizetésüket és nyugdíjukat csökkenteni, ahogyan az a 2010-2012-es kormányzás idején történt” – írta Dăncilă.

Hozzátette, ő lesz az első, aki a szerződést aláírja, mivel úgy gondolja, hogy az államnak biztosítania kell állampolgárai jólétét.

“Elvárom mindenkitől, aki a polgárok elé áll és voksukat kéri, hogy tegyen bizonyságot ugyanilyen bátorságról, hogy bárki is kerüljön kormányra, az állampolgárok támogatását célzó intézkedések folytatódjanak” – szögezte le a kormányfő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.