Felhívás!

Miniszter: a Bihar – Bors sztrádaszakasz román kivitelezője kifogástalanul dolgozik

Miniszter: a Bihar – Bors sztrádaszakasz román kivitelezője kifogástalanul dolgozik Románia

“Kifogástalanul dolgozik” az észak-erdélyi autópálya 3C3 jelzésű, Bihar – Bors szakaszának román kivitelezője, jelentette ki Răzvan Cuc szállításügyi miniszter pénteken, hangsúlyozva, ha a munkálatok ebben az ütemben haladnak tovább, hamarabb érheti el a román fél a román-magyar határt az építkezéssel, mint a magyar oldalon dolgozó kivitelezők.

“Rendezett építőtelepet találtam a helyszínen, amelyen éjszaka dolgoznak. A kivitelezőnek rekordidő alatt sikerült felépítenie a sztráda töltését, és erre románként nagyon büszke vagyok, mivel folyton azt hallottam, hogy a magyarországiak előttünk érnek el autópályájukkal a határra, és mi még nem leszünk készen. Úgy gondolom, hogy meglepetésben lehet részünk, és mi fogunk hamarabb a határhoz érni a sztrádánkkal. A kivitelező kifogástalanul dolgozik” – jelentette ki a Szászsebes – Torda autópálya építőtelepén a miniszter, aki előző (csütörtök – szerk. megj.) este be nem jelentett látogatást tett az épülő Bihar – Bors sztrádaszakaszon.

A Szászsebes – Torda sztráda 1-es és 2-es szakaszára ellenőrzésre kiszálló miniszter azt mondta az ott dolgozó külföldi kivitelezőknek, hogy “meg kellene tanulniuk” a romániai vállalkozóktól, hogy mi a “siker kulcsa” az autópálya-építésben, a munkálatok normális ütemben való végzésében. Răzvan Cuc a Bihar – Bors szakasz kivitelezőjét, a Trameco vállalatot említette többek közt pozitív példaként.

Kifejtette, bár ezek a külföldi vállalkozók megfelelő tapasztalattal rendelkeznek, miután más országokban autópályákat, hidakat, vasutat építettek már, “de nálunk valahogy elakadtak”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.