Hirdetés
Hirdetés

Hivatalos: kizárta a PSD-től tisztségeket elfogadó négy tagját az ALDE

Hivatalos: kizárta a PSD-től tisztségeket elfogadó négy tagját az ALDE Románia

Tudomásul vette pénteken a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) politikai végrehajtó bizottsága négy tag – Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă és Alexandru Ştefan Băişanu – kizárását a pártból.

Hirdetés
Hirdetés

Az ALDE közleménye szerint a párt statútumának eleget téve a politikai végrehajtó bizottság megállapította, hogy Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă és Alexandru Ştefan Băişanu elvesztette párttagságát, mert elfogadták a tárgyalásra való felkérést a Szociáldemokrata Párt részéről, amely magas tisztségeket ajánlott nekik a szenátus élén, illetve a kormányban.

Az ALDE statútuma értelmében elveszíti párttagságát az a személy, aki más pártot vagy más politikai doktrínát támogat nyilvánosan. Kivételt csak az a párt képezhet, amellyel az ALDE politikai vagy választási szövetségben áll – olvasható az indoklásban.

Teodor Meleşcanut a PSD javasolta a szenátusi elnöki tisztségbe. Ugyanakkor a PSD vezetősége Graţiela Leocadia Gavrilescut javasolta a környezetvédelmi tárca, Ion Cupát az energiaügyi minisztérium élére, míg Alexandru Ştefan Băişanu a parlamenttel való kapcsolattartásért megbízott miniszteri tisztséget kapta volna meg.

Cupă: precedens nélküli politikai gyávaság

Ion Cupă, az ALDE-ból kizárt képviselő úgy véli: precedens nélküli politikai gyávaságból fakad az ALDE vezetőségének azon döntése, hogy kizárja őt és további három kollégáját a pártból.

Ion Cupă úgy nyilatkozott az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) politikai végrehajtó bizottsága pénteken titokban ült össze, őt senki nem értesítette erről. “Nem értesítettek. Az ALDE alelnöke vagyok és a párt kongresszusa választott meg. Ez egy gyáva, hitvány gesztus. Nem ismerek rá Tăriceanu úrra. Ez már túl sok. Ez precedens nélküli politikai gyávaságra vall” – fogalmazott Cupă.

Azt is elmondta: beszélt kizárt kollégáival, és bírósághoz fordulnak kizárásuk ügyében.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük