Hirdetés
Hirdetés

Feljelentette a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat Cristian Tudor Popescu újságírót

Feljelentette a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat Cristian Tudor Popescu újságírót Románia
A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panaszt intézett az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz, valamint az Országos Audiovizuális Tanácshoz, Cristian Tudor Popescu újságíró ellen, aki a Digi24 hírtelevízió 2018. október 25-ei adásában 0.
 
A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről szóló törvény kapcsán Cristian Tudor Popescu azt kifogásolta, hogy a törvény alól kivételt képeznek a Romániában bejegyzett magyar egyesületek, ami az újságíró szerint felsőbbrendű fajnak minősíti az erdélyi magyarokat.
 
Az említett kivétel tulajdonképpen nemcsak a magyar egyesületekre vonatkozik, hanem az összes olyan kisebbségi szervezetre is, amely tagja a Nemzeti Kisebbségek Tanácsának. Ennek ellenére Cristian Tudor Popescu csak a magyar egyesületeket említi, méghozzá negatív hangnemben, és gyakorlatilag a magyar közösséget teszi felelőssé az adott jogszabályért, ezzel pedig a magyar kisebbség ellen uszít. Történelmi példákra hivatkozva, úgy mutatja be a magyar népet, mint amely felsőbbrendűnek érzi magát, az újságíró által használt negatív és ironikus hangnem pedig tovább fokozza a magyar közösséggel szembeni ellenérzést.
 
„Mindig, minden esetben, amikor a romániai magyarokat kollektíven vádolják, a létező összes jogi lehetőséggel élünk, hogy megvédjük közösségünket. Ezt tesszük most is, az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordulva, hiszen Cristian Tudor Popescu átlépett egy bizonyos határt kijelentései kapcsán. Nemcsak az RMDSZ-t bírálta a DIGI 24 stúdiójában, hanem az egész magyar közösséget, uszítva a többségi társadalom tagjait” – jelentette ki Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. október 30., 14:23
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Nem erre kell felkapni a vizet, hanem arra amikor azt ordibáljátok, hogy székelyföld nem Románia. Utána pedig fel vagytok háborodva mert lebozgoroznak az ugyanolyan lapos elméjű románok mint ti.

  • User
   Dátum: 2018. október 31., 9:37
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Szerinted miért nem akarunk romániához tartozni te balfék? Az ilyen suttyók miatt mint te. Székelyföld nem volt soha román föld, ha nem tudnád. Ha valakinek fáj az igazság, akkor menjen haza és fogja be a pofáját.