Felhívás!

Elutasította a parlament a koronavírus-válsággal kapcsolatos parlamenti vizsgálóbizottság felállítását

Elutasította a parlament a koronavírus-válsággal kapcsolatos parlamenti vizsgálóbizottság felállítását Románia

Elutasította a parlament a koronavírus-válsággal kapcsolatos parlamenti vizsgálóbizottság felállítását.

A bizottság felállítását 156-an támogatták, 230-an ellene szavaztak.

Az ellenzék azt mondta: egy ilyen bizottság fényt derítene azokra az adatokra, amelyekben a hatalom saját miniszterei is kételkedtek.

A kormánykoalíció képviselői többek között azzal érveltek, hogy szükségtelen egy ilyen bizottság, hisz az egészségügyi miniszter éppen a kérdéses esetek tisztázásán dolgozik.

Kedden tiltakozó akciót tartottak a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői és szenátorai a parlament alsóházi elnökének irodája előtt. A szociáldemokrata törvényhozók arról akarták meggyőzni Ludovic Orbant, hogy a kormánypártok képviselői szavazzák meg azt a javaslatot, hogy hozzanak létre egy parlamenti bizottságot, amely kivizsgálja a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban közölt kormányzati adatok valódiságát.

Alfred Simonis, a PSD képviselőházi frakcióvezetője szerint a “spontán akció” Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter “megrendítő nyilatkozataira” épül, amely szerint csak egy bukaresti kórház ötszáz halottal kevesebbet jelentett a valósnál.

Meglátása szerint ‘fontos információkat igyekeznek eltitkolni’.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 12., 13:52
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Sőt…! Mindenki tudja, hogy sokkal többet jelentettek. Mindenkit, aki kórházban halt meg boncolás nélkül a kovid számlájára írtak. Az alkalmazottak is tudták… De van az a pénz, amiért érdemes hallgatni!

 • User
  Dátum: 2021. május 12., 16:57
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Romániában 2,2 szer kevesebb Covidost jelentettek, mind KÉNE … ezt írta egy észlény ide a falra!Hát mennyi KÉNE ,édes ecsém ? Szerinted mennyit KÉNE , Einstein fia?

  • User
   Dátum: 2021. május 13., 14:25
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Értelmezni nehéz a mondatokat. Nem írtam, hogy kéne, hanem azt, hogy az adatok alapján több halott van, mint amit jelentettek. Magyarázza meg ön, ha tudja
   Mindenem csak Romániára érvényes, de ehhez el kellene olvasni a tanulmányt, ahjoz5meg kis angoltudás is kell. Vagy a keressemeg a magyar változatot, olyanis van. Apropó az egészségügyi miniszter mai bejelentése is erről szól… Üdv, az észlény.

 • User
  Dátum: 2021. május 13., 13:57
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A halottak háromfélék: 1 azonosították Covidosnak, ez a 28 ezer, 2 nem azonosították, ezért nem tudni minek kell meghalni. 3 bement karanténba, kijött, vagy érintkezett, ez a 60 ezer, aki a 22 millió felettiekből lett levonva.

 • User
  Dátum: 2021. május 13., 13:35
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Meglátta jelentette, nem látta de hallotta jelentette, amíg nem dolgozott akkor esett el, jelentette. Hozzáadták a többihez és kész. Senki nem tudja, mint háborúkor, hányat földeltek el papírral vagy anélkül.