Felhívás!

Első órában lebőgött a miniszter

Első órában lebőgött a miniszter Románia

Amint arról az oldalon olvashatnak, tegnaptól új miniszter vezeti az ifjúsági és sportminisztériumot. Constantin-Bogdan Matei első sajtótájékoztatóján sikeresen leszerepelt.

 

Ismét van muníciójuk a humoristáknak és a mém-gyárosoknak: az új sportminisztert az Antena 1 televízió riporterének olyannyira sikerült csőbe húznia, hogy máris versenyre kelhet főnökével, az elszólásokban jeleskedő, bakit-bakira halmozó Viorica Dăncilă asszonysággal.

Az egykoron futballistaként jeleskedő, tehetségét most miniszterként is megmutatni akaró, 38 éves Vâlcea megyei PSD-s szenátortól ugyanis afelől érdeklődtek, hogy miután az előző törvényhozásban nem sikerült dűlőre jutni Hammurapi törvényéről, mit fog tenni, amennyiben ismét napirendre kerül a jelenlegi parlamentben? A frissen felkent miniszternek láthatóan fogalma sem volt, hogy egy 3700 évvel ezelőtt élt, babilóniai királyról van szó, aki egyébként törvényoszlopával (Hammurapi-sztélé – szerk.) írta be magát a történelembe, s így türelmet kért, hogy belerázódjon a munkába, és legyen ideje tanulmányozni… a törvényt.

Hogy teljesen röhejessé váljon, a riporter második kérdésére – Tudja, hogy hány vizsgát kell letenni a parlamentben? – azt válaszolta: lesz ideje készülni minden vizsgára. No comment!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.