Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elkerülnek a kemény fagyok

Az elkövetkező két hétben az ország szinte összes térségében változékony marad az időjárás, január 11-én és 12-én nagyobb eséllyel fordul elő csapadék, a hegyvidéki területeken havazás formájában – írja az Agerpres hírügynökség az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 9-e és 22-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzésére hivatkozva.

 

A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben az elkövetkező két hétben a nappali hőmérsékleti csúcsértékek nem fognak jelentősen ingadozni, 5 és 8 Celsius-fok között váltakoznak. Az éjszakai minimumok átlaga az első héten naponta enyhén ingadozik, –1 fok és 3 fok között alakul, míg a második héten nem változik jelentősen, –2 és fagypont között váltakozik majd.

Január 11-én nagyobb valószínűséggel várható csapadék.

A hegyvidéken lassan és fokozatosan hűl le az idő január 13-áig, amikor már a nappali csúcsértékek is a negatív tartományban mozognak majd, mínusz 2 fok körül alakulnak. Az éjszakai minimumok –2 és –6 fok között váltakoznak majd. Ezt követően a hőmérséklet ingadozóvá válik, a nappali értékek –1 fok és 2 fok között, az éjszakai értékek pedig –6 és –2 fok között alakulnak. A két hét nagy részében lehet csapadékra számítani, de január 10-én és 11-én nagyobb valószínűséggel fordul elő kiterjedt területeken.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük