Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dragnea: A DNA-nál jelenleg nagyobb visszaélések történnek, mint korábban

Dragnea: A DNA-nál jelenleg nagyobb visszaélések történnek, mint korábban Románia

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) még nagyobbak jelenleg a visszaélések, mint abban az időszakban, amikor Laura Codruţa Kövesi vezette az intézményt – jelentette ki csütörtök este Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

„Kövesi azt mondta: Mi vagyunk a DNA. Ez nem csupán egy szlogen volt. A ‘mi vagyunk a DNA’ valójában az ő alapelvük volt, nem csak a DNA-é, hanem ezé a föld alatti struktúráé: ‘mi a törvény fölött állunk’. Hol van most Kövesi? A legfőbb ügyészségen. Onnan irányítja a DNA-t is, és a legfőbb ügyészséget is. Továbbra is hetente többször találkozik a DNA embereivel, és megállapodnak bizonyos dolgokban. Lazăr is ott van. A legfelsőbb bíróságon ugyanez a helyzet. Nagyon sok minden kiderült. Elindultak bizonyos folyamatok. A rendszer kezdi csúcsra járatni azt, hogy mindent megenged magának, korlátok nélkül. Most a DNA-nál nagyobb visszaéléseket követnek el, mint azelőtt” – jelentette ki Dragnea az Antena 3 televíziócsatorna csütörtök esti műsorában.

Hirdetés
Hirdetés

A PSD elnöke azt is hozzátette: reményei szerint 2019 az „igazság éve” lesz, mert „törvénytelenül elítélt emberek ezrei vagy százai vannak”. „Csak az érdekel, hogy sikerüljön életben maradnunk, szabadnak maradnunk és megőrizzük a továbbiakban is a koalíciót, hogy ezt a folyamatot célba juttassuk. Amint azt többször elmondtam, reményeim szerint sikerülni fog darabjaira szednünk és felszámolnunk ezt a föld alatti rendszert, ezt a párhuzamos államot, ezt az okkult rendszert” – fogalmazott Liviu Dragnea.

Azt is kifejtette az interjúban, hogy ismeretei szerint Florian Coldea, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt első vezetőhelyettese kapcsolatban áll a legfelsőbb bíróság tagjaival, akiknek „ötleteket sugall” azokról az emberekről, akiket el kéne ítélni.

Hozzátette: reméli, hogy a bírák és ügyészek által elkövetett bűncselekményekkel foglalkozó részleg rövidesen teljes kapacitással fog működni.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük