Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

DIICOT: azt vizsgálták, megfordult-e Luiza Melencu a gyanúsított lakásában

DIICOT: azt vizsgálták, megfordult-e Luiza Melencu a gyanúsított lakásában Románia

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) legfőképpen azt vizsgálta szombaton Caracalban, hogy megfordult-e Luiza Melencu, az áprilisban eltűnt fiatal lány Gheorghe Dincă lakásában – közölte szombat este Mihaela Porime, a DIICOT szóvivője.

Hirdetés
Hirdetés

Porime szerint DNS vizsgálat céljával több biológiai próbát küldtek a laborba, és ismét kivitték a terepre Gheorghe Dincát. Ugyanakkor vizsgálják annak a három telefonnak a tartalmát is, amelyet Dincă lakásában találtak.

„A gyanúsított többször is beismerte tetteit, mi minden lehetőséggel számolunk” – mondta a szóvivő.

Szombaton a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) arról tájékoztatott, hogy a caracali ügyben eddig elvégzett laborvizsgálatok csak egyetlen személy, az Alexandra Mihaela Măceşanu DNS-profilját mutatták ki, amelyet a DNS-profilok összehasonlító genetikai vizsgálata alapján állapítottak meg.

Gheorghe Dincă beismerte, hogy július 25-én déli 12 óra körül meggyilkolta a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor rajtakapta, hogy telefonálni próbál. Utólag elégette a lány holttestét.

Ugyanakkor azt állítja, hogy megölt egy második lányt is, a 18 éves Luiza Melencut, ám a nyomozóknak nem sikerült megtalálniuk ez utóbbi holttestét.

FRISSÍTÉS: További mintákat vettek a nyomozók

További mintákat vettek vasárnap a nyomozók a gyanúsított jelenlétében a Gheorghe Dincă lakásából és gépkocsijából – tájékoztat a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) közleménye.

A nyomozás nem ért a véget, a bizonyítékok gyűjtését a következő napokban is folytatják.

Gheorghe Dincă házát három nappal ezelőtt szállták meg a DIICOT központi egységének ügyészei. Az összegyűjtött próbákat folyamatosan elemzik a különböző laboratóriumokban.

Amíg a szakemberek a Dincă házában dolgoztak, emberek tucatjai járultak a kapuja elé, hogy gyertyákat gyújtsanak a két fiatal lány emlékére, akiket – állítása szerint – meggyilkolt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 4., 12:50
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Inkompetens rendőrök! A tv csatornákon azóta folyik a sz@r napközben, h a gyerekeket, felnőtteket traumatizálják! A rendőrök mit csináltak eddig?! 1ről 2re nem jutottak! Innen is látszik, h felkészületlen öntelt bunkó társaság akik a bünözőkkel cimbilnek!😤😭