Felhívás!

A DNS tesztek szerint 99 százalék az esélye,hogy a Dincă házában talált csontok az Alexandráé legyenek

A DNS tesztek szerint 99 százalék az esélye,hogy a Dincă házában talált csontok az Alexandráé legyenek Románia

Az országos igazságügyi orvostani intézet (INML) eredményei azt mutatják, hogy a DNS tesztek szerint 99 százalék az esélye annak, hogy a Gheorghe Dincă házában talált csontok az Alexandra Măceşanué legyenek – közölték az Agerpres hírügynökséggel igazságügyi források.

A források alátámasztják Gheorghe Dincă vallomását, amely szerint megölte és elégette Alexandrát.

Az országos igazságügyi orvostani intézet jelentése is arról szól, hogy a Gherghe Dincă házában talált csontdarabok egy 15 és 17 év közötti lánytól származnak.

A szakvizsgálat célja az volt, hogy megállapítsák, emberi csontokról van-e szó elsősorban, és ha igen, azonosítsák a személy nemét és hozzávetőleges korát.

A források szerint az orvostani intézet elkészítette a jelentést, azt még pénteken a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) rendelkezésére bocsátják.

Gheorghe Dincă azt vallotta a kihallgatáson, hogy meggyilkolta a 15 éves Alexandra Măceşut, és testét elégette.

Ugyanakkor azt is nyilatkozta, hogy megölt egy második lányt, Luiza Melencut, akinek holttestének hollétét nem sikerült megállapítaniuk a nyomozóknak.

Vérfoltokat találtak Dincă házában, a lány telefonja is előkerült

Vérfoltokat és csontmaradványokat találtak Gheorghe Dincă házában, aki beismerte, hogy meggyilkolta Alexandra Măceşanut és Luiza Melencut – tájékoztatnak ügyészségi források.

A maradványok emberi csontoknak tűnnek, és annak a helynek a környékén találták, ahol július 26-án is leltek hasonlókat.

Pénteken, miután ismételten kivitték a terepre Gheorghe Dincát, a nyomozók megtalálták az eltűnt 15 éves Alexandra Măceşanu telefonját.

Mihaela Porime, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) szóvivője azt mondta: a Dincă lakásában tartott házkutatáson csontdarabokat is találtak, amiket genetikai és antropológiai vizsgálatnak vetnek alá.

A szóvivő bejelentette: a vizsgálatokat szombaton folytatják.

Amikor azt kérdezték, hogy begyűjtötték-e az összes olyan képanyagot, amelyen megjelenhet Gheorghe Dincă, Porime azt válaszolta, hogy “a legtöbb képanyagot már begyűjtötték”.

FRISSÍTÉS: A laborvizsgálatok csak egyetlen személy DNS-profilját mutatták ki

A caracali ügyben eddig elvégzett laborvizsgálatok csak egyetlen személy, az Alexandra Mihaela Măceşanu DNS-profilját mutatták ki, amelyet a DNS-profilok összehasonlító genetikai vizsgálata alapján állapítottak meg – tájékoztat szombaton a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) közleménye.

A feltételezett elkövető lakásában talált maradványok DNS profilját az Alexandra szüleinek DNS-profiljával hasonlították össze.

Az eredményt, a hatályos törvények érelmében, legelőször az áldozat családjával közölték.

Szombaton a DIICOT bűnügyi nyomozásokat végző ügyészekből és gyilkossági bűncselekmények kivizsgálására szakosodott rendőrökből álló csoportja folytatja a kutatást a gyanúsított lakásában.

A DIICOT közölte, a bűnügyi eljárás tovább folytatódik, egyebek mellett minősített emberölés gyanújával.

Cumpănaşu: nemzetközi szakértők segítségét kérjük

Az Alexandra Măceşanu szülei egyetértettek azzal, hogy lányuk feltételezett maradványait nemzetközi szakértőkkel vizsgáltassák meg – írta szombati Facebook-bejegyzésében Alexandru Cumpănaşu, a lány nagybátyja.

“Beszéltem a lány szüleivel (…), és egyetértettek azzal, hogy a család lelki békéjéért és az igazság kiderítése érdekében, lányuk feltételezett maradványait nemzetközi szakértőkkel vizsgáltassák meg” – írta Cumpănaşu.

Ügyvéd: Dincă azt hitte, hogy Alexandra és Luiza prostituáltak

Gheorghe Dincă azt hitte, hogy Alexandra és Luiza prostituáltak – jelentette ki szombaton Claudiu Lascoschi, a gyilkossággal vádolt caracali férfi hivatalból kijelölt ügyvédje.

Az ügyvéd a Digi 24 televíziónak elmondta: Dincă együttműködik a nyomozókkal, és azt állítja, hogy azt hitte, hogy a két fiatal lány prostituált. Továbbra is azt mondja, hogy szexuális kapcsolatot létesített velük, majd megölte őket. Kitart amellett, hogy csak két áldozat van.

Az ügyvédet hivatalból jelölte ki az ügyvédi kamara. Szombaton egy másik ügyvéd van jelen a kivizsgálásnál.

FRISSÍTÉS 2: Feltörték az igazságügyi orvostani intézet honlapját

Feltörték szombaton a Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) hivatalos honlapját.

A kezdőoldal helyett az jelent meg, hogy “Hacked by #X_v. Csak néhány üzenetem van, amit szeretném, ha meghallgatnának”, majd egy részvétüzenet következett a Gheorghe Dincának áldozatul esett két lány családjának, és több sértő üzenet a caracali gyanúsítottnak, illetve Liviu Dragneának címezve.

Volt egy olyan üzenet is, amelyben azt írta: “Várunk minél nagyobb számban az augusztus 10-ei tüntetésen, veletek vagyunk!”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.