Felhívás!

Dăncilă: nem szeretnénk, hogy az ALDE kilépjen a kormányból; stabilitásra van szükség

Dăncilă: nem szeretnénk, hogy az ALDE kilépjen a kormányból; stabilitásra van szükség Románia

A szociáldemokraták nem szeretnék, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) kilépjen a kormányból, mivel Romániának stabilitásra van szüksége, jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerdán, Fălticeniben.

“Mi nem szeretnénk, hogy az ALDE kilépjen a kormányból. Soha nem akartuk ezt, azonban ez az ő választásuk (…) Romániának stabilitásra van szüksége” – mondta a kormányfő.

A szociáldemokraták elnöke ugyanakkor rámutatott, az lenne a normális, hogy a kormánykoalíció, amely együtt tette meg az ígéreteket az állampolgároknak, együtt is valósítsa meg azokat.

“Együtt tettük meg az ígéreteket, együtt álltunk ki a kormányprogrammal az állampolgárok elé, és együtt is kell gyakorlatba ültetnünk a programot. Úgy vélem, ez a kötelességünk az állampolgárokkal szemben, hogy álljuk a szavunkat és valósítsuk meg, amit megígértünk, mivel az ígéreteket nem csak a PSD, vagy nem csak az ALDE tette, hanem a kormánykoalíció” – fejtette ki véleményét Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Örülnének, ha az ALDE Dăncilát támogatná

Örülnénk annak, ha a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) támogatná a Szociáldemokrata Párt (PSD) államfőjelöltjét – jelentette be szerda este Fălticeni-ben Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A kormányfő szerint “természetes”, hogy egy ilyen “nagy támogatottságot élvező párt”, mint a PSD, saját jelöltet állítson, és “nagyon örvendenének”, hogyha az ALDE támogatná azt, de a maguk részéről “tiszteletben tarják”, ha a liberális demokraták ragaszkodnak saját jelöltjükhöz.

A PSD elnöke úgy fogalmazott, hogy “nagyon komolyan veszik” az államelnöki választásokat, és nem lesznek olyan “arrogánsak”, mint “egyesek, akik már győztesnek látják magukat”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.