Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă nem adna elnöki kegyelmet Dragneának

Dăncilă nem adna elnöki kegyelmet Dragneának Románia

Nem merül fel, hogy Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelenleg börtönben lévő volt vezetője kegyelmet kapjon – jelentette ki hétfőn Viorica Dăncilă kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés

Az Adevărul Live műsorában, amikor arról kérdezték, hogy kegyelmet adna-e Liviu Dragneának abban az esetben, ha államfővé választanák, azt válaszolta, hogy “Nem. Fel sem merül ez a lehetőség”.

Viorica Dăncilă szomorúságának adott hangot amiatt a bírósági eljárás miatt, amelyben Dragnea azt próbálja bebizonyítani, hogy szabálytalanul választották őt a Szociáldemokrata Párt elnökévé.

“Elszomorít ez a per. Biztos vagyok benne, hogy nem fog semmit elérni, mert betartottuk az összes jogi normát. Nem beszéltem Dragneával, amióta letartóztatták, nem tudom, mi késztette erre a lépésre. Tegnap este láttam, hogy valaki azt mondta, hogy megbeszéljük, hogy onnan kapok utasításokat… Semmiféle beszélgetést nem folytattam Liviu Dragneával, és sajnálatos, hogy vannak olyan emberek, akik olyan dolgokhoz folyamodnak, amelyeknek semmi igazságmagvuk nincs” – mondta a PSD elnöke.

“Victor Ponta tönkre akarja tenni a PSD-t”

Victor Ponta, a Pro Románia párt elnöke “nem tartotta be a szavát, és továbbra sem fogja betartani senkivel szemben'”, és ez volt a fő oka annak, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem tárgyalt vele kormányalakítás céljából, fejtette ki a kormányfő.

“Victor Ponta tönkre akarja tenni a PSD-t. (…) Azt hittem Victor Pontáról, hogy sokkal figyelmesebb, hogy elegánsan fejezzem ki magam, de látom, hogy sértésekhez folyamodott. Én is tudtam volna sértegetni, de nem fogom ezt tenni, mert pont emiatt fogják látni az emberek a különbséget. De Victor Ponta nem akarja a PSD javát. Nézzék, mi történt Călin Popescu Tăriceanuval: kidobta az államelnöki versenyből, pártja szétszakadt. Látják most Tăriceanut Ponta oldalán? (…) Úgy vélem, most sokan látják, hogy hibát követtek el, de ez az ő problémájuk” – nyilatkozta Viorica Dăncilă az Adevărul Live-on.

Arra a kérdésre, hogy hol követte el a hibát a PSD a múltban, Dăncilă rámutatott, hogy a legutóbbi államelnöki választásokon Victor Ponta “arroganciája volt az egyik oka annak, hogy veszítettek”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük