Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă még mindig csalódott

Dăncilă még mindig csalódott Románia

“Csalódott vagyok az igazságügyi reformot nyomon követő Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) keretében kedden ismertetett jelentés miatt, Románia bebizonyította, hogy az Európai Unió lojális és korrekt partnere” – nyilatkozta a csütörtöki kormányülés elején Viorica Dăncilă kormányfő.

“Csalódott vagyok az MCV-jelentés miatt, Románia bebizonyította, hogy az Európai Unió lojális és korrekt partnere. A kabinet folyamatosan kapcsolatban állt az Európai Bizottság (EB) szakértőivel, minden kérdésre magyarázatot adott (…), de meg kell állapítanom, hogy ezeket egész egyszerűen nem vették figyelembe. Nem fogadhatunk el olyan ajánlásokat, amelyek szembe mennek a román alkotmányos renddel, és amelyeket minden más állam elutasítana. Nem lehet teljesíteni az MCV célkitűzéseit, ha ezek folyamatosan változnak” – nyilatkozta a kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszterelnök azt mondja: figyelmesen áttanulmányozta a jelentést.

“Olyan ajánlásokat tartalmaz, amelyek megszegnek a parlament által megszavazott és az alkotmánybíróság által érvényesnek tekintett törvényeket, ami az ország szuverenitásának megsértését jelenti és áthágja az Európai Unió alapszerződését” – tette hozzá Viorica Dăncilă.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük