Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lemondott a Brexit ügyi-miniszter, May szerint a bennmaradás is egy lehetőség

Lemondott a Brexit ügyi-miniszter, May szerint a bennmaradás is egy lehetőség Külföld

A brit miniszterelnök szerint csak a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló jelenlegi megállapodás-tervezettel képzelhető el az Egyesült Királyság zökkenőmentes kilépése az Európai Unióból.

Theresa May, aki csütörtökön tájékoztatta a londoni alsóház képviselőit a tervezetről, kijelentette, a dokumentum elfogadásával szemben csak két egyéb választási lehetőség létezik: a megállapodás nélküli kilépés, avagy az, hogy az Egyesült Királyság ki sem lép az EU-ból.

May parlamenti felszólalása előtt nem sokkal bejelentette lemondását Dominic Raab, aki eddig a Brexit-folyamatot irányító brit minisztériumot (DExEU) vezette. Lépését azzal indokolta, hogy nem tudja „jó lelkiismerettel” támogatni a kormány által előző este jóváhagyott megállapodás-tervezetet.

Hirdetés
Hirdetés

Dominc Raab személyében nem egészen fél éven belül a második miniszter távozik a Brexit-ügyi tárca éléről. Elődje, David Davis július 9-én mondott le, azzal az indokkal, hogy véleménye szerint a kormány Brexit-politikájának iránya és taktikája miatt mind kevésbé valószínű a brit EU-tagságról 2016-ban tartott – a kilépést pártolók szűk, 51,89 százalékos arányú győzelmével végződött – népszavazás döntésének maradéktalan végrehajtása. A DExEU-t a referendum után hozták létre, és eddig két miniszter, Davis és Raab állt az élén.

Ugyancsak csütörtökön lemondott Esther McVey munka- és nyugdíjügyi miniszter is, hasonló indokokkal.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 16., 7:29
    ÉRTÉKELÉS: 10

    A britt szabadkomuvesek,a korona hatterhatalma,mely allam az allamban Nagy Britanniaban es mely a City of London-bol van iranyitva (nem London city-bol vigyazat,ez egyeb!) semmi keppen nem akarja Nagy Britannia kilepeset az E.U.-bol.De az igazi es nemzeti Nagy Britannia,az igen.Es szerintem a BREXIT meg is lessz szavazva.