Felhívás!

Dăncilă: a PSD visszaszerezte az EP-választásokon elveszített szavazatait

Dăncilă: a PSD visszaszerezte az EP-választásokon elveszített szavazatait Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) visszaszerezte az európai parlamenti választásokon elveszített szavazatait – nyilatkozta vasárnap este Viorica Dăncilă, a PSD államfőjelöltje az exit-poll eredmények közzététele után, amelyek Klaus Johannis győzelmét vetítik előre az államelnök-választások második fordulójában.

“A PSD ma visszanyerte azoknak a román állampolgároknak a bizalmát, akik 2016-ban ránk szavaztak. Visszanyertük azokat a szavazatokat, amelyeket elveszítettünk az európai parlamenti választásokon, és ma már több mint hárommillió szavazatunk van, ami azt jelenti, hogy van annyi szavazatunk, mint amennyivel a 2016-os parlamenti választásokat követően kormányra kerültünk. Meg vagyok győződve arról, hogy a mai szavazatok száma segít, kötelez bennünket, és ebben a tekintetben mindent megteszünk, hogy megnyerjük a helyi és a parlamenti választásokat. Ebben a pillanatban van egy exit-poll eredményünk, várunk, amíg átveszik az összes jegyzőkönyvet, párhuzamos számlálást végzünk, s azután tudjuk meg tulajdonképpen a mai választások eredményét. (…) További nyilatkozatokat azt követően teszünk, hogy ismert lesz a szavazás végleges eredménye” – mondta Viorica Dăncilă a PSD központi székházában.

Dăncilă köszönetet mondott mindenkinek, aki az urnákhoz járult, és külön megköszönte azoknak, akik “a gyűlöletet és a széthúzást egységgel és bizalommal akarták helyettesíteni”.

“A PSD folytatja a harcot az ország jövőjéért”

A Szociáldemokrata Párt folytatja a harcot az ország jövőjéért, “amely nem áldozható fel a megszorítások és a hatalommonopólium nevében” – nyomatékosította vasárnap este az alakulat elnöke, Viorica Dăncilă.

“Köszönetet mondok mindazoknak, akik elmentek ma szavazni, és szívből köszönöm azoknak, akik nekem szavaztak bizalmat. Románok millióinak érdekében, akik hisznek bennem és a PSD-ben, illetve országunk jövője érdekében, amely nem áldozható fel a megszorítások és a hatalommonopólium nevében, folytatjuk a harcot” – fogalmaz egy Facebook-bejegyzésben Dăncilă.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.