Felhívás!

Johannis: a normális Románia győzött ma

Johannis: a normális Románia győzött ma Románia

A vasárnapi a Szociáldemokrata Párt (PSD) fölött valaha aratott legkategorikusabb győzelem – jelentette ki Klaus Johannis az exit poll felmérések eredményének ismertetését követően, amelyek szerint ő nyerte meg az államfő-választást.

Johannis bejelentette, hogy maximálisan részt fog vállalni az ország érdekében folytatott munkából, és minden állampolgár elnöke lesz, nemcsak azoké, akik rá szavaztak, hanem azoké is, akik nem.

“Románia győzött ma, kedves románok. A modern Románia, az európai Románia, a normális Románia győzött ma. A román állampolgárok voltak a mai nap hősei. Nagyon nagy számban voltak szavazni, és ez jelenti a mai nap legfontosabb győzelmét. Megemlíteném itt a külhoni románokat, akik rendkívül nagy számban járultak az urnákhoz. Fontos a mai győzelem, ez a PSD fölött valaha is aratott legkategorikusabb győzelem” – jelentette ki Klaus Johannis a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székhelyén, az urnazárás után.

Részt fogok vállalni egy új parlamenti többség kialakításából

Ki fogja venni a részét egy új parlamenti többség kialakításából – jelentette ki vasárnap este Klaus Johannis államelnök.

“Most, eme győzelem után nagyon sok a munka, sok dolog vár javításra. Részt fogok vállalni egy új többség kialakításában, amelynek tagjai, a demokratikus pártok, a korszerűsités, európaiasodás útjára vezetik Romániát. És még egy dolgot megígérek: maximálisan részt fogok vállalni az ország érdekében folytatott munkából. A PSD jelentős veszteséget könyvelhet el, de realistáknak kell lennünk. Megnyertünk egy fontos csatát, de a háborút még nem. El kell mennünk szavazni a helyhatósági, a parlamenti választásokon is. Csak akkor tudjuk véghezvinni azt, amit ma a románok kértek tőlünk, amikor a PSD-t ellenzékbe küldtük” – fejtette ki Johannis az exit poll felmérések eredményének ismertetését követően, amelyek szerint ő nyerte meg az államfő-választást.

Hozzátette, a “normális Romániában” nemcsak liberális, USR-PLUS-, PMP- és RMDSZ-szavazók, hanem PSD-szavazók is kell hogy legyenek. “Én nem a PSD-szavazókkal állok háborúban, hanem magával a PSD-vel, amely görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz a megyékben, a helyi közösségekben” – nyomatékosította.

Fontosnak tartotta megjegyezni ugyanakkor, hogy nem létezik “több Románia”.

“A normális Romániában helye kell legyen úgy a kutatóknak, mint az orvosoknak, az építőtelepi munkásoknak, a külföldön dolgozóknak, a nyugdíjasoknak, akik tiszteletet szeretnének. Látják, nem létezik több Románia, ahogyan azt egyesek hangoztatják, csak egyetlen Románia létezik, a mi Romániánk, és nekünk mindannyiunknak össze kell fognunk, hogy felépíthessük a normális Romániát, amelyre minden román állampolgár vágyik” – fűzte hozzá az államfő.

Johannisnak Ludovic Orban kormányfő számára is volt egy üzenete: “Miniszterelnök úr, előre, a normális Románia felé!”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 24., 22:00
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Miért normális?! Hogy hagyja megalázni magát?! Eladták/eladtátok az egész országot! Kiváncsi leszek mennyi idő telik el mig újra utcára vonul a nép?!😁