Hirdetés
Hirdetés

Tomac: a választások nyertesei azok a románok, akik bölcsen választottak

Tomac: a választások nyertesei azok a románok, akik bölcsen választottak Románia

A Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Eugen Tomac gratulált vasárnap este Klaus Johannisnak győzelméhez, és azt javasolta, hogy a diaszpóra súlyának megfelelően képviseltesse magát a parlamentben, tekintettel arra, hogy csaknem egymillió határon kívül élő román járult az urnákhoz.

Hirdetés
Hirdetés

“A választások nyertesei azok a románok, akik bölcsen választottak! Gratulálok Klaus Iohannisnak újraválasztásához, és köszönetet mondok minden támogatónknak, aki a jobboldal jelöltjére voksolt. Ezek után a választások után sürgősen módosítani kell a parlamenti választásokról szóló törvényt annak érdekében, hogy a diaszpórában élő románok arányos képviselettel rendelkezzenek a román parlamentben. A PMP holnap törvénykezdeményezést terjeszt elő a parlamentben, amelyben kéri, hogy a külföldön élő románokat legkevesebb 15 képviselő és 5 szenátor képviselje”- írja Tomac vasárnap esti Facebook-bejegyzésében.

Paleologu: Johannisnak Dragnea miatt hullt az ölébe a szerencse

A választások eredménye nem meglepő, ám Klaus Johannisnak Liviu Dragnea miatt hullt az ölébe a szerencse – jelentette ki vasárnap este Theodor Paleologu, aki az államelnök-választások első fordulójában a Népi Mozgalom Párt (PMP) jelöltjeként indult.

“A mai eredmény számomra nem meglepő, pontosan az történt, amire számítottam, nevezetesen egy megsemmisítő eredmény, de itt egy ellenszavazatról van szó, nem pedig egy Johannist támogató voksról. Ezek összehasonlíthatók a 2000-es Iliescu-Vadim, vagy a 2017-es franciaországi eredményekkel, 66% – 33%, ez egy masszív visszautasító szavazat. Klaus Johannisnak Liviu Dragnea és utódja, Viorica Dăncilă (…) miatt hullt az ölébe a szerencse, aki a PSD valaha volt leggyengébb jelöltje volt, aki folytatta mentorának felelőtlen politikáját” – nyilatkozta Paleologu a Digi 24 televízióban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük