Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă: a mai szavazás eredménye hozzásegít bennünket, hogy folytassuk a választási kampányt

Dăncilă: a mai szavazás eredménye hozzásegít bennünket, hogy folytassuk a választási kampányt Románia

A vasárnapi szavazás eredménye hozzásegíti a Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy folytassa a választási kampányt, és bebizonyítsa, mit akar tenni a románokért – nyilatkozta vasárnap este Viorica Dăncilă, a PSD államfőjelöltje, aki az exit poll felmérések eredményei szerint Klaus Johanisszal együtt bejutott az államelnök-választás második fordulójába.

Hirdetés
Hirdetés

“Szeretném, ha nagy figyelmet fordítanánk a jegyzőkönyvekre, hogy holnap pontos eredményünk legyen. (…) Megmutattuk, hogy mi a románok mellett állunk, és reméljük, hogy a következő két hétben egyre több román fog csatlakozni hozzánk, beleértve azokat is, akiknek most volt alternatívájuk, és más jelöltre szavaztak. Mi nem egy politikai párt ellen harcolunk” – hangoztatta Dăncilă a PSD központi székházában.

Viorica Dăncilă fontosnak tartja, hogy a választás második fordulója előtt kerüljön sor egy vitára közte Klaus Johannis jelenlegi államfő között.

Dăncilă vasárnap este úgy nyilatkozott, valahányszor ilyen magas állami tisztség a tét, vállalni kell a vitát, amelynek a jelentősége esetükben még nagyobb, hiszen Kohannis maga mögött tud már egy államfői mandátumot, ő maga pedig miniszterelnök volt. “Nagyon fontosnak tartom, hogy az állampolgárok hallhassák, mit tett Klaus Johannis ötéves elnöki mandátuma alatt, és mit tettem én az alatt az egy év és 9 hónap alatt, amíg Románia miniszterelnöke voltam. Mert mielőtt előállnánk azzal, hogy mit akarunk majd tenni, mérleget kell vonnunk eddigi tevékenységünkről” – fogalmazott.

A PSD jelöltje beszélt arról is, hogy szerinte hibáztak a diaszpórában élőkkel való kommunikáció terén. “Mindenki más beszélt arról, hogy a külföldön élőknek haza kell térniük, mi intézkedéseket hoztunk ennek érdekében” – fogalmazott, ezek között említve a béremeléseket, a befektetéseket, a diaszpórában élőknek szánt Start Up Nation programot, illetve a háromnapos szavazás és a levélszavazás bevezetését.

Hozzátette, örömére szolgál, hogy a diaszpórában élők nagy számban mentek el szavazni, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a második fordulóban “arra szavaznak majd, ami számukra és a Romániában élő családjuk számára a legjobb”. “Szerintem a külföldön élők közül senki nem örül, amikor azt látja, hogy Klaus Johannis kormánya ismét megszorító intézkedéseket hoz, és szerintem ezeknek a dolgoknak számítaniuk kellene. Ha haza akarnak térni, támogassák azt a jelöltet, aki intézkedéseivel megteremti a körülményeket ehhez” – nyomatékosította Viorica Dăncilă.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások