Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Barna: optimista vagyok; a végső eredmény a szavazatok megszámlálása után születik meg

Barna: optimista vagyok; a végső eredmény a szavazatok megszámlálása után születik meg Románia

Optimistán nyilatkozott Dan Barna, az USR PLUS választási szövetség államfőjelöltje a vasárnap esti exit poll eredmények közzététele után. Kijelentette, a végső eredmény a szavazatok megszámlálása után születik meg.

Hirdetés
Hirdetés

„Láttam az exit pollok eredményét, ezek az eredmények bátorítóak, pozitívak és bizakodók maradunk” – nyilatkozta Dan Barna az USR székházában az exit poll eredmények közzététele után, amelyek szerint a harmadik helyen végzett az államfői székért folyó küzdelemben, Klaus Johannis és Viorica Dăncilă mögött.

„Jelenleg még folyik a szavazás. Köszönöm a diaszpórának ezt az üzenetet, amelyre egész Romániának szüksége volt: tudunk tenni a változásért, ha nem maradunk kívül” – jelentette ki az USR-PLUS jelöltje.

Barna köszönetet mondott a külföldön élő román állampolgároknak, akik véleménye szerint „történelmi rekordot” állítottak fel az urnáknál való jelenlét tekintetében, ami „bizalmat és reményt” ad. Ugyanakkor emlékeztetett, hogy az Amerikai Egyesült Államokban még órákon át zajlik a szavazás. „Optimista vagyok a végső eredményt illetően, mert az utolsó órákban növekszik az arány” – mondta.

Az USR elnöke szerint ez a kampány bizonyíték arra, hogy az egyszerű emberek is fel tudják venni a harcot a régi politikai osztállyal.

Cioloş: a játék még nem ért véget; az USR-PLUS az egyik fő politikai erő

„A játék még nem ért véget” – jelentette ki Dacian Cioloş, a PLUS elnöke a vasárnap esti exit poll eredmények közzététele után, hangsúlyozva, hogy az USR-PLUS Szövetség az ország egyik fő politikai ereje.

„Gratulálok, Dan! A ma esti eredmény (…) bizonyítja, hogy az USR-PLUS Szövetség az ország egyik fő politikai ereje. Önöknek köszönhetően, akik elmentek szavazni, meg tudjuk ígérni, hogy jelen leszünk Románia modernizálási folyamatában. Jelen államelnöki választásokkal csak az út felénél tartunk. A játék még nem ért véget, mivel amit itt most láthattunk, nem veszi figyelembe a külföldi szavazás eredményét, illetve a még zajló szavazást (…), meggyőződésünk azonban, hogy annak alapján, amit az európai parlamenti választásokon és most, az államelnöki választáson elértünk, az USR-PLUS Szövetség képes nyerni a helyhatósági és a parlamenti választásokon” – fejtette ki Cioloş.

Azt állította ugyanakkor, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) kezd történelemmé válni.

„A PSD – amint a ma esti eredmény is mutatja – kezd történelemmé válni, és meg vagyok győződve arról, hogy az USR-nek és a PLUS-nak közös a sorsa, és építeni tud majd a bizalomra, amit ma önök adtak nekünk. Köszönöm Dan Barnának azt, ahogyan kampányolt. Az emberek közötti jelenlét – ez az, amit akarunk, egy nyílt, konkrét párbeszédet” – mondta Dacian Cioloş.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások