Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kelemen: büszke vagyok az eredményre, és büszke vagyok a magyarokra!

Kelemen: büszke vagyok az eredményre, és büszke vagyok a magyarokra! Románia

Az RMDSZ államfőjelöltje, Kelemen Hunor szerint a vasárnapi elnökválasztáson elért eredménye elsősorban „az erős közösségnek az eredménye és hangja”.

Hirdetés
Hirdetés

Kelemen urnazárás után úgy nyilatkozott, a 3,9 és 4,6 százalék közötti exit poll eredmények azt jelentik, hogy a 2009-es és 2014-es államelnök-választáshoz képest is több szavazatot kapott a szövetség jelöltje, de még meg kell várni a végleges eredményeket.

A szövetségi elnök köszönetet mondott a magyar közösségnek, amely támogatta és bízott abban, hogy a szövetség képes képviselni a romániai magyarokat, továbbá a román embereknek és más nemzetiségű közösségeknek, akik meghallották a tisztelet és a bizalom üzenetét, valamint az önkénteseknek és az RMDSZ-ben dolgozó kollégáinak.

Úgy fogalmazott: a kampány lejárt, de a munka folytatódik. Hozzátette, a következő két évben két választás előtt áll a szövetség, és azt a programot, amelyet most bemutatott, tovább fogja építeni. „Az a jövőkép, amit mi javasolunk közösségünknek és a román társadalomnak, meg vagyok győződve, hogy ebből az országból képes egy jobb országot építeni” – idézi Kelement az RMDSZ közleménye.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 11., 20:23
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Melyik eredményre? Itt a legfontosabb tét az volt, hogy kerüljön normális ember az ország élére. Erre most már esély sincs. Aztán tét volt még az, hogy a „könnyed, újszerű” kampánnyal nagyobb szavazóréteget szólítsanak meg. Ehhez képest K. megye 37 egész valamivel ott büszkélkedik Vaslui előtt, hogy ne emlegessem a bányász békát. A románság normálisabb része pedig joggal kéri számon a magyar szavazók érdektelenségét – akik részben az infantilis kampány miatt, részben pedig azért hiányoztak a szavazásról, mert külföldön vannak. Őket például nem volt tét megszólítani… Ja, és tét volt még elérni a 3%-ot, a kampánypénz elszámolásáért. Na, ez is sikerült (a szabad erdélyi média, a robotüzeneteket továbbító telefontársaságok és Zukerberg úr is köszöni, jól jött a zsé a paid partnership és sponzored ad-ért cserében), de végül nekünk is be kellett szállni az 5 hívással, 10 smssel. S végül tét volt még, hogy megszólítsák a román szavazókat. Hát, a Vaslui és Teleorman megyeieket sikerült, gratulálok! Jöhet a kisebbik rossz.