Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Johannis: nagyobb győzelmet arattunk a PSD fölött, mint bármikor

Johannis: nagyobb győzelmet arattunk a PSD fölött, mint bármikor Románia

A román állampolgárok soha nem szavaztak ennyire világosan a Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen, mint vasárnap – jelentette ki a Nemzeti Liberális Párt (PNL) államfőjelöltje, Klaus Johannis az exit poll eredmények ismertetése után.

Hirdetés
Hirdetés

„Győzelem, kedves románok! Nagyobb győzelmet arattunk a PSD fölött, mint bármikor az elmúlt harminc esztendőben. A románok soha nem szavaztak ennyire hangsúlyosan és ennyire világosan a PSD ellen, és ez egy hatalmas lépés Románia számára ” – mondta Johannis a PNL központi székházában.

A PNL jelöltje emlékeztetett, hogy a végleges eredményekről hétfőn lesznek információk, de már az exit poll eredmények is arra utalnak, hogy román állampolgárok milliói szavaztak ‘egy normális Romániára’, és arra, hogy folytassák Románia jó irányba terelésének folyamatát.

„Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki kitüntetett a bizalmával, elsősorban a liberálisoknak, de azoknak is, akik nem hisznek kimondottan egy pártban, de azt óhajtják, amit mi is: egy normális Romániát. Közös harcunk nem egy pártcímkétől függ, közös harcunknak az a célja, hogy a PSD-t végleg eltávolítsuk a hatalomról, hogy a PSD ne tartsa többé a múlt fogságában Romániát. Ma nagy lépést tettünk ebbe az irányba. Ez még nem a végső lépés, még van tennivaló” – mondta Johannis, aki szerint a román állampolgárok már a májusi európai parlamenti választások és referendum alkalmával is bebizonyították, hogy nem kérnek többé a Szociáldemokrata Pártból.

„A Dăncilă-kormány megbuktatása, a bizalmatlansági indítvány és a liberális Orban-kormány hatalomra kerülése a PSD törvényhozói számára is nyilvánvalóvá tette, hogy már nincs legális többségük, és nem tehetik azt, amit akarnak” – mondta Johannis.

A PNL-nek, az USR PLUS-nak, a PMP-nek és az RMDSZ-nek együtt kell működnie

A Szociáldemokrata Párttal folytatott háború nem ért véget – jelentette ki vasárnap Klaus Johannis, és felszólította a románokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az államelnök-választások második fordulóján.

Rámutatott: a Nemzeti Liberális Pártnak, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) Szövetségnek, a Népi Mozgalom Pártnak (PMP) és az RMDSZ-nek együtt kell működnie.

Az államfő méltatta a liberális kormány munkáját és úgy vélte: az országban és külföldön a szavazás „kifogástalan rendben” zajlott, de hangsúlyozta: a PSD-vel folytatott „háborúnak” még nincs vége, hátra van még egy „csata” két hét múlva.

„Az USR-PLUS-szavazókat, akik ma egy nagyon jó jelöltet támogattak, emlékeztetem közös dolgainkra: a jogállamiság és az európai értékrend Románia hosszú távú fejlődésének pillérei, és felkérem őket arra, hogy építsük együtt ezt a jövőt. Azt mondom a PMP szimpatizánsainak: gyertek szavazni. Most együtt felépíthetjük a művelt Romániát, amit én is szeretnék. A PSD-vel folytatott háború még nem ért véget, de mi abban a helyzetben vagyunk, hogy együtt kell működnünk, mi, a PNL, az USR-PLUS, a PMP, az RMDSZ, akik normális Romániát akarunk. Kedves románok, gyertek, szavazzatok a normális Romániára!” – mondta Johannis

Hozzátette: a PSD legyőzése nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyják vagy elfelejtik a baloldali szavazókat.

„Ők azt akarják, amit valamennyi román akar az ország vezetőitől, hogy a közpénzeket felelős módon költsék el, iskolákra, kórházakra, autópályákra, hogy stabil nyugdíjak és a polgárok szolgálatában álló intézmények, valamint mindenki által tiszteletben tartott, tisztességes törvények legyenek” – mondta Johannis a PNL központi székházában.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 11., 14:29
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Hát igen 1916 ban amikor beléptek a háborúba ,először a határőrséget ágyúzták ,amely erdélyi románokból állt!Az ágyúsok a 12 tűzérségi ezred volt aminek székhelye BÁKÓ!!!volt.Ágyúzták a frații noştri -kat Ezek tények ,de lehet cenzúrázni!

  • User
   Dátum: 2019. november 12., 1:34
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Pontosan Orlat helységet ‘szabadította ‘fel a tüzérség .Mivel nem gondolták ,hogy megszegve a semlegességet betőrnek a Kárpátokon túlra,alig volt ellenállás de azért kinyírták a határőröket./szeretett testvéreiket akiket fel akartak szabadítani ágyúgolyóval.

 • User
  Dátum: 2019. november 11., 22:11
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Zsohannisz😁
  Ha nem vicsorgatod időben hazugsággal a fogsorod az olténiai szőke ciklon maga alá söpör!!!
  Ilyen korrupt bagázsival mint Ciolos, Rareş, Ludovic max 1 évet viszitek!😥