Felhívás!

Cîţu: szeptember végéig 25,7 millióra oltóanyagok érkezik az ország

Cîţu: szeptember végéig 25,7 millióra oltóanyagok érkezik az ország Románia

A jelenlegi ütemterv szerint Románia 25,7 millió dózis COVID-elleni oltást fog kapni szeptember végéig. Ez a szám meghaladja az eredeti becsléseket, amelyek 20,5 millió adagot valószínűsítettek.

Florin Cîţu miniszterelnök a Victoria-palotában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt a várható vakcinaszállítmányokról.

Mint elmondta, már eddig is a vártnál jobb ütemben érkeztek az oltóanyagok: március végére például eredetileg 2,4 millió dózisra számítottak, jelenleg viszont ez a szám már meghaladta a 2,6 milliót.

Áprilisban 4,5 millió, májusban 4,97 millió, júniusban 6,8 millió, júliusban 7,4 millió, augusztusban 8,1 millió, szeptemberben pedig 8,4 millió adag oltás érkezik Romániába a jelenlegi ütemterv értelmében.

Szeptember végére tehát 25,7 millióra emelkedik az országba kerülő oltóanyagok teljes száma, ami ötmillióval több az első számításokban szereplő mennyiségnél.

Az oltási platform várólistáján most 771.663 név szerepel – tájékoztatott Cîţu. Amennyiben áprilisban napi százezer embert tudnak beoltani, a várólistások is nagyon gyorsan sorra kerülnek, ezért fontos tudatosítani az emberekben, hogy jelentkezzenek oltásra, nehogy az a helyzet álljon elő, hogy adott pillanatban több lesz az oltóanyag, mint a jelentkező – magyarázta a miniszterelnök.

Florin Cîţu ugyanakkor arról is beszámolt, hogy ezen a hétvégén újabb 50.400 adag vakcinát küldenek a Moldovai Köztársaságba. Románia ugyanis vállalta, hogy 200.000 dózissal segíti keleti szomszédját.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.