Felhívás!

Cîţu: a jövő évi költségvetést az új kormány véglegesíti és nyújtja be a parlamentnek

Cîţu: a jövő évi költségvetést az új kormány véglegesíti és nyújtja be a parlamentnek Románia

A jövő évi költségvetést az új kormány véglegesíti és nyújtja be a parlamentnek – közölte vasárnap Florin Cîţu pénzügyminiszter, a jobboldali koalíció kormányfőjelöltje.

Ami a minimálbért illeti kifejtette: még tárgyalni kell róla a háromoldalú egyeztetőtanácsban, de ebben is a következő kormányé a végszó, mert “némiképpen tisztességtelen lenne”, hogy a jelenlegi kormány, néhány nappal a mandátuma vége előtt, olyan döntést hozna, ami befolyásolja a költségvetést.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja Szövetség (USR-PLUS) és az RMDSZ vezetői “reggeltől estig tárgyalnak” annak érdekében, hogy december 27-én be lehessen iktatni az új kormányt – mondta el Florin Cîţu.

Barna: egyeztetni kell még a közlekedési tárca és a választási törvények ügyében

Egyeztetni kell még a közlekedési tárca ügyében, és meg kell hozni néhány politikai döntést a választási törvényekkel kapcsolatban – nyilatkozta vasárnap Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja Szövetség (USR-PLUS) társelnöke, miután véget a koalíciós tárgyalások vasárnapi fordulója.

Hozzátette: az a cél, hogy a kormányt minél előbb beiktassák, ám ez azt feltételezi, hogy több akaratot összehangoljanak, beleértve a parlamenti többség megteremtését is.

Orban: nem aggódom a képviselőházi elnökválasztás miatt

Nem aggódik amiatt, hogy nem választják meg a képviselőház elnökének, mert megbízik a koalíció minden parlamenti képviselőjében – jelentette ki vasárnap Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

A pártelnök meggyőződését fejezte ki, hogy a jobboldali koalíció tagjai őt fogják választani az alsóház elnöki tisztségébe, az USR-PLUS képviselőjét a szenátusi elnöki tisztségbe, és valamennyien támogatni fogják az új kormány beiktatását.

Hozzátette: “jelentős előrelépés” történt a koalíciós tárgyalások vasárnapi fordulóján, csupán két fejezetről kell még egyeztetni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.