Hirdetés
Hirdetés

Románia felfüggeszti az Egyesült Királyságba tartó repülőjáratokat

Románia felfüggeszti az Egyesült Királyságba tartó repülőjáratokat Románia

Felfüggesztik a repülőjáratokat 14 napra Nagy-Britanniába és Észak-Írországba, illetve onnan vissza – döntötte el vasárnap este az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU).

Hirdetés
Hirdetés

A CNSU ugyanakkor december 21-étől feltette ezt a két országot arra a listára, ahonnan érkező utazóknak 14 napos karanténba kell vonulniuk.

A döntést azzal indokolják, hogy Angliában a SARS-CoV-2 vírus egy új törzse jelent meg.

A CNSU december 21-én 19 órától 14 napra felfüggesztette az összes Nagy-Britanniába és Észak-Írországba induló, illetve onnan érkező repülőjáratot.

 

Egyre több európai ország vezet be beutazási tilalmat az Egyesült Királysággal szemben, miután egy új, minden eddiginél fertőzőbb koronavírus-mutációt fedeztek fel Dél-Angliában. Hollandia és Belgium után Franciaország, Németország, Ausztria, Csehország, Bulgária és Olaszország is leállította a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratok fogadását. Milánóban már találtak egy férfit, aki a mutáns vírussal fertőződött meg – jelentette be az olasz egészségügyi minisztérium.

Az Európai Unió döntéshozó szerve, az Európai Bizottság (EB) hétfő délelőtt 10 órakor rendkívüli ülést tart a mutáns vírus miatt szükségessé vált intézkedésekről – számolt be a BBC World honlapja hétfőn kora reggel. Az új vírustörzset Londonban és az Egyesült Királyság déli részén azonosították be a múlt héten.

Fél Európa már lezárta határait

Egyre több európai ország vezet be beutazási tilalmat az Egyesült Királysággal szemben, miután egy új, minden eddiginél fertőzőbb koronavírus-mutációt fedeztek fel Dél-Angliában. Hollandia és Belgium után Franciaország, Németország, Ausztria, Csehország, Bulgária és Olaszország is leállította a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratok fogadását.

Az Európai Unió döntéshozó szerve, az Európai Bizottság (EB) hétfő délelőtt 10 órakor rendkívüli ülést tart a vírusmutáció miatt szükségessé vált intézkedésekről – számolt be a BBC World honlapja hétfőn kora reggel.

(Agerpres/hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük