Felhívás!

Közös listán indul hat ellenzéki párt 2022-ben Magyarországon

Közös listán indul hat ellenzéki párt 2022-ben Magyarországon Külföld

Az ellenzéki pártelnökök idei utolsó ülésén megszületett a döntés: “az ellenzék közös listán indul a 2022-es országgyűlési választáson” – közölte hat ellenzéki párt közös közleményben vasárnap az MTI-vel.

A Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt által jegyzett közleményben azt írták: a közös listával a nemzet egységét kívánják kifejezni, amely egység “egyszerre fogja elhozni a kormány- és a korszakváltást” Magyarországnak.

A tájékoztatás szerint a pártelnökök vasárnapi döntésükkel kijelölték az összefogás kereteit. Mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és közös listával szeretnék lebontani az Orbán-rendszert, “megadva a nemzetnek mindazt, amit a rendszerváltáskor megígértek neki: szabadságot és jólétet” – fogalmaztak.

Közölték: a pártelnökök elfogadták a közös listaállítás feltételeit tartalmazó Korszakváltás Garanciái című dokumentumot is, amelyben kinyilvánítják, hogy szövetségük célja “megteremteni a független, élhető és büszke Magyarországot”.

Ennek érdekében a közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyan személyeket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben és nem játszottak össze a Fidesszel. Azzal a párttal, amelyik még a válságban sem “segítő jobbot”, bértámogatást nyújt a magyaroknak, helyette “az iparűzési adón keresztül vérezteti ki az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat”, még tovább nehezítve a lakosság védelmét – írták.

A közlemény szerint a pártelnökök véget kívánnak vetni annak, hogy “a hatalom egymás ellen fordít magyart a magyarral”. Vállalták a jólét és a társadalmi béke megteremtését, a közélet megtisztítását, a jogállamiság helyreállítását és a múlttal való szembenézést, beleértve az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát is.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. december 21., 22:04
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Az Iskola Alapítványt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség hozta létre 1996-ban. Mirol beszel ember? Arrol beszeljel ami a valosag ne osszevisza! Orbanak semmi koze hozza !A 2019 őszén indult Délutáni Oktatási program célja az anyanyelvű oktatás vonzerejének növelése, az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése, a magyar iskolák vonzóbbá tétele szórványközösségekben és a családok közvetett anyagi támogatása. A program a magyar nyelvű elemi oktatásban (0–4. osztály) résztvevő gyermekeket célozza meg, a délutáni felügyelet és oktatás mellett pedig napi szinten meleg ebédet is biztosít. Az Iskola Alapítvány oktatási programja a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósul meg. – a Maszol.ro portálról Erted?

 • User
  Dátum: 2020. december 22., 10:05
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Oda kell figyelni komolyan 2022-ben, mert ez a hazaáruló, semmilyen gazemberségtől vissza nem riadó, a hatalomért bárkivel lepaktáló söpredék banda elcsábítja a gyengeelméjű szavazókat mint Budapesten! Mert mindig lesznek olyanok, akik csak a baloldali, hírhamisító sajtót olvassák, a valóságról nem akarnak tudomást szerezni. Az ilyenek aztán biztosan a Brüsszelben is mindig Magyarország eláztatásán ügyködőkre fognak szavazni, főleg ha Soros, a vén gazember, fogja pénzelni a kampányukat, ha addig meg nem üti a guta.