Felhívás!

Cîmpeanu: januárban pótolják be a kéthetes kényszervakációt a diákok

Cîmpeanu: januárban pótolják be a kéthetes kényszervakációt a diákok Románia

Sorin Cîmpeanu ügyvivő oktatási miniszter bejelentette, hogy a hétfőtől kezdődött kéthetes vakációt januárban pótolják, fizikai jelenléttel, 3-14. között a középiskolások és a gimnazisták, 10-14. között az elemi iskolások számára, akiknek októberben egyébként is lett volna egy hét vakációjuk.

“Meggyőződésem, hogy a két hét plusz vakációból két hét fizikai jelenléttel járó oktatás lesz január 3. és 14. között a középiskolások és a gimnazisták számára, és egy hét fizikai jelenléttel járó oktatás január 10. és 14. között az elemi iskolások számára” – mondta Cîmpeanu az Educațieprivată.ro-nak.

Az oktatási miniszter később a HotNews.ro-nak kifejtette, hogy a január 10-én kezdődő második félév kezdetét egy héttel, január 17-re tolják, a második félévből kieső hetet pedig az Iskola másként hetén pótolják, amelyről lemondanak, azaz április 8-14. között.

Sorin Cîmpeanu azt is elmondta, van rá esély, hogy november 8-tól, amikor letelik a kéthetes vakáció, online fog folytatódni az oktatás.

“Igen, van rá esély, de még így is megmentettünk két hét fizikai jelenlétet. Továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy az online oktatás veszteségeket okoz. De mivel nem hosszabbíthatjuk tovább a vakációt, el kell kezdeni az iskolát, fizikai jelenléttel szeretnénk kezdeni, de ha a fertőzések száma nem engedi, nincs más megoldásunk, mint az online oktatás”

(Hotnews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 26., 20:29
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Idióta…akárcsak az utóbbi 10 év összes tanügyminisztere, már most online tanítás kellene legyen és azonnal vissza az iskolába, mikor lehetséges, kezdve leghamarább a kisiskolásokkal. Természetes, hogy az online tanítás veszteségeket okoz.. de jobb mint a semmitevés és tunyulás otthon