Felhívás!

Börtönigazgatóság: a fogvatartottak 73%-a be van oltva koronavírus ellen

Börtönigazgatóság: a fogvatartottak 73%-a be van oltva koronavírus ellen Románia

A fogvatartott személyek 73 százaléka megkapta a koronavírus elleni védőoltást – tájékoztatott az Országos Börtönigazgatóság (ANP) az Agerpres hírügynökségnek pénteken kiküldött közleményében.

Az igazgatóság megemlíti ugyanakkor, hogy a járványhelyzet ellenére a börtönökben tovább zajlanak az oktatási, nevelési tevékenységek, megtették a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy minden egyes büntetés-végrehajtási egység szintjén legyen kapacitás a fogvatartottak különböző szakmákban történő képzésére. Ebben a folyamatban bizonyos képesítéssel rendelkező fogvatartottak és a társadalmi reintegrációt segítő szakemberek egyaránt részt vesznek.

Az ANP középtávú tervei között szerepel a büntetés-végrehajtási rendszer infrastruktúrájának fejlesztése annak érdekében, hogy a fogvatartottak számára legalább 7000 új munkahelyet biztosítson. A cél az, hogy minden börtönnek legyen saját, termelői tevékenységekre kijelölt és felszerelt helyisége.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 16., 8:32
    ÉRTÉKELÉS: -1

    A gyerekotthonokban is kötelezték szegény gyerekeket! A fogvatartottakat a legkönnyebb megfenyíteni! Nem kapsz ezt, nem kapsz azt, miiiit akarsz?! Be vagy-e óótttva…..